Paskutinę žiemos dieną - didžiausia tikimybė padaryti avariją

Paskutinę žiemos dieną - didžiausia tikimybė padaryti avariją

Draudikai apskaičiavo avaringiausią metų dieną. Susumavus Europos draudimo bendrovės "ERGO Insurance" Lietuvoje trejų metų statistiką paaiškėjo, jog vasario 28 d. tikimybė vairuotojui padaryti avariją yra 1 iš 45 - pusantro karto didesnė už metinę eismo įvykių tikimybę (1 iš 75). Vasaris apskritai išsiskiria kaip pavojingiausias metų mėnuo keliuose. Per 2013 metų vasario mėnesį vien bendrovė Lietuvoje užfiksavo daugiau nei pustrečio šimto avarijų.

Rekordinis avarijų skaičius vasario 28 d. buvo užfiksuotas 2012 m. - per vieną parą dėl eismo įvykių keliuose į minėtą bendrovę Lietuvoje besikreipusių klientų skaičius daugiau nei 2 kartus viršijo metinį dienos vidurkį.

Kitais metais šis skaičius buvo kiek mažesnis, tačiau bendrai tikimybė šią dieną pakliūti į eismo įvykį išlieka didžiausia metuose. Pagal "ERGO Insurance" Lietuvoje draudimo statistiką, avarijų tikimybė vasario 28 d. 2011 m. buvo 1 iš 54, 2012 m. - 1 iš 35, o 2013 m. - 1 iš 51.

Vasaris daugelį metų iš eilės yra avaringiausias dėl jam būdingo oro, kuris apsunkina eismo sąlygas: dėl apsnigtų, apledėjusių gatvių pailgėja automobilių stabdymo kelias, ženkliai suprastėja matomumas ne tik tamsiuoju, bet ir šviesiuoju paros metu dėl susidarančio rūko. Tiesa, šiais metais žiema išsiskiria šiltesniu oru nei įprasta, todėl tikėtina, jog prognozės dėl avaringiausios dienos metuose gali ir neišsipildyti. Vis gi, draudikai pataria vairuotojams išlikti budriems.

"Nepaisant to, kad oras šiltėja, naktimis temperatūra vis dar būna neigiama, o rytais žmonėms važiuojant į darbą kelius dengia plikledis. Toks oras gali būti labai apgaulingas, todėl patariame vairuotojams būti dėmesingiems, prieš pradedant kelionę patikrinti kelio dangos būklę", - teigia bendrovės transporto žalų administravimo skyriaus vadovas Nerijus Giedraitis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder