Pėstiesiems mieste teks keisti įpročius

Pėstiesiems mieste teks keisti įpročius

Yra požeminė pėsčiųjų perėja? Naudokis ja, o ne esančia ant gatvės. Tokį policijos patarimą išklausę Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos nariai pritarė siūlymui Šilutės plente, ties "Rasos" stotele, panaikinti šviesoforu nereguliuojamą pėsčiųjų perėją.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK Kelių policijos biuro komisaro inspektoriaus Gintaro Kučinsko, minėtoje vietoje įrengta požeminė perėja yra geros būklės, ja naudotis gali ir neįgalieji.

"Tereikėtų pakeisti perdegusias lemputes, kad naktį būtų šviesiau, ir, panaikinus ant gatvės nupaišytą perėją bei ženklus, pastatyti atitvarus, kad žmonės nebėgtų per važiuojamąją kelio dalį", - sakė pareigūnas.

Saugaus eismo komisijos nariai šiandien pritarė tokiam siūlymui. Nesipriešino jie ir iniciatyvai panaikinti dar vieną perėją - Naujojoje Uosto gatvėje, tarp apskrities VPK pastato ir buvusių pagrindinių įmonės "Laivitė" vartų.

Tiesa, baimintasi, kad panaikinus perėją buvusioje jos vietoje gatvę mėgins pereiti iš autobuso išlipę moksleiviai ar iš "Laivitės" teritorijoje įsikūrusių įstaigų einantys žmonės, tačiau galų gale nuspręsta, kad tokioje trumpoje gatvės atkarpoje tiek daug perėjų nereikia - be minėtosios, čia yra dar dvi pėsčiųjų perėjos.

Vakar pritarta ir dar vienai policijos iniciatyvai - pagerinti žmonių saugumą perėjoje Baltijos prospekte, netoli žiedinės sankryžos su Taikos prospektu, kur pernai gruodį žuvo du pėstieji. Čia bus įrengti padidinto atspindžio ženklai, ant gatvės atsiras papildomi horizontaliojo žymėjimo ženklai, o nereikšmingi ir vairuotojų dėmesį blaškantys kelio ženklai, informuojantys apie įvairias paslaugas, pavyzdžiui, viešbučius, pašalinti.

Siekiant drausminti prospektą neleistinose vietose kertančius pėsčiuosius, skiriamojoje juostoje čia turėtų būti įrengti atitvarai. Gyvenimas palengvėtų dviratininkams - būtų pažymėta jų pervaža bei šaligatviuose įrengtos nuovažos.

Patys pėstieji siūlė drausminti vairuotojus kitoje pavojingoje vietoje - Minijos, Pilies ir Sausio 15-osios gatvių sankryžoje. Sulaukta pasiūlymo nuo šviesoforo pašalinti lentelę su posūkį į dešinę - iš Pilies gatvės į Minijos - automobiliams leidžiančia važiuoti žalia rodyklėle, nes esą vairuotojai nestoja praleisti pėsčiųjų net tada, kai šiems dega žalias šviesoforo signalas.

Tačiau išklausius policijos informaciją, jog avarijų, kuriose nukentėtų ar žūtų pėstieji, čia nebuvo, nuspręsta minėtą rodyklėlę palikti. Konstatuota, jog priešingu atveju piko valandomis Pilies gatvėje kiltų automobilių spūstys.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder