"Peugeot" išlaidų mažinimą palaiko daugelis profesinių sąjungų

"Peugeot" išlaidų mažinimą palaiko daugelis profesinių sąjungų

Prancūzijos automobilių gamintoja "PSA Peugeot Citroen" pirmadienį laimėjo daugumos profesinių sąjungų paramą dėl pertvarkymo planų, o protestuojantys darbininkai prie įmonės būstinės Paryžiuje susirėmė su policija. Apie tai praneša "Reuters".

Keturios iš šešių "Peugeot" profesinių sąjungų patvirtino priemones, tarp kurių yra tūkstančių darbo vietų naikinimas ir gamyklos uždarymas. "Peugeot" yra labiausiai nuo Europos rinkos nuosmukio nukentėjusi automobilių gamintoja. Įmonė stengiasi mažinti išlaidas, padidinti pardavimą ir sikia iki 2015 m. vėl tapti pelninga. Todėl bus uždaryta netoli Paryžiaus esanti Alunė (Aulnay) gamykla, bus atleista daugiau nei 10 tūkst. darbuotojų.

"Mes raginame darbuotojus, blokuojančius Aulnė, prisijungti prie tų, kurie dirba "Peugeot" ateičiai", kalbėjo "Peugeot" gamybos vadovas Denisas Martinas (Denis Martin). Apie 200 protestuojančių darbininkų susirėmė su policija prie "Peugeot" būstinės Paryžiuje pirmadienį prasidėjus dar vienam vadovų susitikimui. "Peugeot" pradės įgyvendinti išlaidų mažinimą ir darbuotojų pervedimus į kitas gamyklas tik po kito darbų tarybos posėdžio, planuojamo balandžio pabaigoje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder