Po "Ferrari" vadovo atsistatydinimo kyla "Fiat" akcijų vertė

Po "Ferrari" vadovo atsistatydinimo kyla "Fiat" akcijų vertė

Italų automobilių gamintojos "Fiat" akcijų vertė pakilo po to, kai Lukas Korderas di Montecemolas (Luca Cordero di Montezemolo) atsistatydino iš "Ferrari" vadovo posto. Buvusį vadovą po 23 metų kadencijos pakeis "Fiat" generalinis direktorius Sergijus Markionė (Sergio Marchionne), praneša BBC.

Akcijų vertė Milano biržoje po paviešintos informacijos pakilo 2,7 proc. ir pasiekė 7,91 euro. Beje, ekspertai tikėjosi L. K. di Montecemolo atsistatydinimo po to, kai S. Markionė pareiškė, kad toks silpnas "Ferrari" pasirodymas "Formulės-1" šio sezono varžybose įmonei "nėra priimtinas". Taip pat "Fiat" vadovas siekia, kad "Ferrari" padalinys imtų artimiau bendradarbiauti su savininke ir padidintų savo kasmetinius pardavimus iki 10 tūkst. automobilių.

Savo ruožtu L. K. di Montecemolas, savo karjerą pradėjęs dar įkūrėjo Enzo Ferario (Enzo Ferrari) asistentu, kaip tik nori išlaikyti "Ferrari" išskirtinumą - pardavimai per metus turi būti apriboti iki 7 tūkst. transporto priemonių. Trečiadienį jis kalbėjo, kad "Ferrari" yra "nuostabiausia pasaulyje įmonė", ir pridūrė, kad jai vadovauti jam buvo privilegija ir garbė.

"Visą savo entuziazmą ir atsidavimą skyriau jai visus tuos metus. Be mano šeimos (įmonė) buvo ir bus svarbiausias dalykas mano gyvenime".

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder