PPO spręs ES ir Rusijos nesutarimus dėl automobilių prekybos

PPO spręs ES ir Rusijos nesutarimus dėl automobilių prekybos

Pasaulio prekybos organizacija (PPO) įsteigė instituciją, spręsiančią tarp Briuselio ir Maskvos kilusį nesutarimą dėl apriboto Europoje gamintų automobilių importo į Rusiją. Apie tai praneša naujienų portalas "EUbusiness". 

Ženevoje įsikūrusi PPO pareiškė sukūrusi ekspertų tarybą, spręsiančią dėl užsienio politikos susidariusį prekybos konfliktą, įtampai tarp šalių itin sustiprėjus Ukrainos krizės metu. 

Briuselis teigia, kad Maskvos priimti antidempingo mokesčiai, nustatyti Vokietijoje ir Italijoje gaminamiems "lengviesiems komerciniams automobiliams", nėra teisėti. 

Beje, pirmą kartą dėl transporto priemonių apmokestinimo ES į PPO kreipėsi dar šių metų gegužę. Rugsėjo pabaigoje Rusijos diplomatai pasinaudojo savo teisėmis ir pasipriešino nepriklausomų prekybos ir teisės ekspertų komisijos, kuri spręstų kilusius nesutarimus, steigimui. 

160 Pasaulio prekybos organizacijai priklausančių šalių negali be jokio pagrindo taikyti papildomų apmokestinimų, jeigu importuojamos prekės priverstinai parduodamos pigiau nei siekia rinkos kaina. Šalys prieš imdamosi tokių veiksmų turi įrodyti, kad jų vietos gamintojai dėl dempingo patiria nuostolių ir kad antidempingo nuostatos nėra taikomos vien siekiant turėti pranašumą užsienio įmonių atžvilgiu.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder