Prekiaujantiems ūkininkams leista automobilius statyti ant šaligatvių ar vejos

Prekiaujantiems ūkininkams leista automobilius statyti ant šaligatvių ar vejos

Vyriausybė pritarė Kelių eismo taisyklių pakeitimui, kuriuo remiantis ūkininkams, prekiaujantiems mobiliuosiuose turgeliuose, bus leidžiama mašinas statyti ant vejų ir šaligatvių.

Nuo 2009 metų vasaros ūkininkai ir kiti asmenys, užsiimantys žemės ūkio veikla, savo ūkyje išauginę žemės ūkio produktus ar iš jų pagaminę maisto produktus, teisės aktų nustatyta tvarka turi teisę prekiauti šiais produktais viešose vietose.

Tokia prekyba vykdoma savivaldybių ir privačių asmenų nustatytose ir paskirtose teritorijose, turint atitinkamus leidimus. Prekiaujama iš transporto priemonių, jos statomos minėtose nustatytose ir paskirtose teritorijose. Dažniausiai tai būna įvairios prekybos centrų aikštelės, aikštės, šaligatviai ir kitos viešos teritorijos.

Žemės ūkio ministerijos siūlymu atitinkamai pakeisti Kelių eismo taisykles buvo siekiama sudaryti galimybę savos gamybos žemės ūkio ir maisto produktais teisės aktų nustatyta tvarka prekiaujantiems asmenims statyti automobilius tam skirtose teritorijose, pavyzdžiui, ant šaligatvių ar aikštėse.

Priėmus Kelių eismo taisyklių pakeitimą, laikinuose turgeliuose leidžiama stovėti transporto priemonėms, turinčioms leidimą prekybai viešoje vietoje per renginius. Taip ūkininkams palengvinamos darbo sąlygos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder