Priemiesčio maršrutams - žalia šviesa

Priemiesčio maršrutams - žalia šviesa

Idėja Klaipėdos priemiesčių gyventojams užtikrinti reguliarų susisiekimą su uostamiesčiu virsta kūnu.

Vakar Klaipėdos miesto Taryba be ginčų pritarė bendradarbiavimo sutarties dėl viešojo transporto paslaugų organizavimo su Klaipėdos rajono savivaldybe pasirašymui.

"Yra susiklosčiusi bloga praktika, kai žmonėms viešojo transporto paslaugos teikiamos daugiausiai tik administracinėse miesto ribose. O juk Klaipėdos rajone gyvena labai daug žmonių, kurie vyksta dirbti į uostamiestį. Jiems viešojo transporto paslaugų arba trūksta, arba jų iš viso nėra", - teigė savivaldybininkai.

Prieš tai bendradarbiavimo sutarčiai pritarė rajono savivaldybės Taryba.

Sutartis bus pasirašyta 5 metams ir pagal ją Klaipėdos bei rajono savivaldybės kartu nustatys autobusų bei maršrutinių taksi tvarkaraščius, maršrutus, sukurs bendro bilieto (taip pat ir elektroninio) sistemą priemiesčio ir miesto autobusų maršrutuose ir kt.

Siekiama, kad į Klaipėdos miesto maršrutus būtų integruotas susisiekimas su Karkle, Kunkiais, Normantais, Purmaliais, Aukštkiemiais. Perspektyvoje numatoma ir plėtros galimybė organizuojant susisiekimą Slengių, Gindulių, Jakų kryptimis.

Tačiau Tarybai palaiminus ir merą įgaliojus pasirašyti bendradarbiavimo sutartį dar reikės išsamios analizės dėl maršrutų poreikio, turės būti numatytas dvišalis lengvatinio tarifo kompensavimo mechanizmas, nes miestas šimtu procentų tikrai nedotuos už pensininkų, moksleivių, studentų lengvatinį vežimą.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder