Smogas griauna maskviečių automobilius

Smogas griauna maskviečių automobilius

Jau skelbta, jog dėl gaisrų sukelto smogo Maskvoje pastarosiomis dienomis dvigubai padidėjo mirtingumas. Tačiau ne tik žmones žudo stichijos padariniai. Rusijos sostinės gyventojų automobiliai taip pat kenčia.

Didžiausias dulkių taikinys – automobilių kondicionieriai. Pasak Maskvos servisų atstovų, pastarosiomis dienomis besikreipiančiųjų į juos ženkliai padidėjo. Pasirodo, kondicionieriams valyti sunkių dalelių pilną orą nėra lengva – ši įranga nesusitvarko su dulkėmis.

Specialistai vairuotojams pataria atidžiau sekti ir variklio temperatūros daviklį. Jei ji ima kilti, patariama išjungti kondicionierių.

O štai automobilių, kuriose šios įrangos nėra, vairuotojams dar sunkiau – jų įjungti ventiliatoriai nei šaldo oro, nei jį valo, o paprasčiausiai triukšmauja. Žmonėms nelieka nieko kito, kaip tik atidaryti langus ir ryti smogo daleles. Tad nenuostabu, kad Maskvoje išaugo ir kondicionierių paklausa – besikreipiančiųjų dėl jų sumontavimo padaugėjo dvigubai.

O dar viena populiari pastarųjų dienų prekė Rusijos sostinėje – vėduoklės, kurios vairuotojams pakeičia streikuojančius ventiliatorius.

Šiuo metu Maskvoje temperatūra dieną siekia 35-37 laipsnius, vėjas – 2-7 m/s stiprumo.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder