"Toyota Prius" modelis - pirmas pagal pardavimus Japonijoje 17-ąjį mėnesį iš eilės

"Toyota Prius" modelis - pirmas pagal pardavimus Japonijoje 17-ąjį mėnesį iš eilės

Automobilių koncerno "Toyota" gaminamas hibridinis modelis "Prius" pirmauja pagal pardavimus Japonijoje 17-ąjį mėnesį iš eilės. Apie tai penktadienį praneša Nacionalinė automobilių gamybos įmonių asociacija.

Jos duomenimis, spalį "Prius" aplenkė pagal šį rodiklį mini automobilį "WagonR" ir kompaktiškąjį "Fit", kuriuos gamina atitinkamai koncernai "Suzuki" ir "Honda". Tačiau, kaip pastebi asociacija, "Prius" pardavimai nuo rudens pastebimai sumažėjo. Paklausa sumažėjo po to, kai rugsėjo 7 d. buvo užbaigta vyriausybinė ekologiškų ir ekonomiškų hibridinių automobilių gamybos subsidijavimo programa.

Bendras "Prius", leidžiamų nuo 1997 metų, pasaulinių pardavimų skaičius rugsėjo pabaigoje pirmą kartą viršijo 2 mln. automobilių per visą šį laikotarpį.

Pasaulinės automobilių pramonės lyderės "Toyota" duomenimis, hibridiniai "Prius" modeliai "neblogai realizuojami daugiau nei 70 pasaulio šalių rinkose. Didžiausia jų paklausa pastebima Japonijoje ir Šiaurės Amerikoje, kur nuo 1997 m. buvo parduota atitinkamai beveik 827 tūkst. ir 939 tūkst. hibridų". Jų eksploatavimas, koncerno skaičiavimais, "leido sumažinti bendrą išmetamųjų anglies dvideginio dujų kiekį apie 11 mln. tonų, palyginus su įprastais tos pačios klasės automobiliais".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder