Traukiniai Rimkuose trukdo normaliam gyvenimui

Traukiniai Rimkuose trukdo normaliam gyvenimui

Rimkų gatvės gyventojai ir per šį buvusį kaimą kasryt į darbą uostamiestyje važiuojantys žmonės redakcijai skundžiasi, kad traukiniai važiuoja per patį rytinį piką ir priverčia vairuotojus gama ilgai gaišti laiką prie pervažos. "Lietuvos geležinkelių" infrastruktūros direkcija tikina, kad išeitis yra įmanoma, reikia tik oficialiai išreikšti savo norus.

"Pabandykite važiuoti kada tik norite - ar septintą, ar pusę aštuonių ryte, ar prieš aštuonias - beveik visada pataikysite prie uždarytos pervažos. O juk į Klaipėdą nuo Šilutės, Šernų krypties rytais važiuoja labai daug žmonių. Negi negalima pakoreguoti tvarkaraščių taip, kad traukinai intensyviai važiuotų po devynių valandų ryto, kai visi jau būna darbuose?", - piktinosi dažnai per šią pervažą važiuojantys "Vakarų ekspreso" skaitytojai.

Anot "Lietuvos geležinkelių" atstovų, tokių pageidavimų turintys gyventojai privalo į įmonę kreiptis raštiškai. Dėl krovininių traukinių tvarkaraščio keitimo reikia kreiptis į bendrovės Krovinių vežimo direkciją, o dėl keleivinių - į Keleivių vežimo direkciją. Nusiskundimus reiškiantys gyventojai turėtų pateikti aiškiai motyvuotą ir pasirašytą dokumentą.

Prieš kurį laiką dar buvo kalbama, jog sprendžiant intensyviu traukinių eismu pasižyminčios Rimkų pervažos keliamus nepatogumus reikėtų šioje vietoje pastatyti viaduką. Tačiau Klaipėdos miesto savivaldybės Teritorijų planavimo poskyrio vedėjas Kęstutis Vaitiekūnas teigia, kad tokių planų nebeliko.

"Viaduką pakeis būsimas pietinis išvažiavimas, kurio techninio plano darbai bus užbaigti iki metų galo", - sakė K. Vaitiekūnas.

Tačiau kada bus pradėtas tiesti naujasis keturių juostų, 6,4 km ilgio kelias, dar neaišku. Jis driektųsi nuo Taikos prospekto susikirtimo su geležinkeliu ties "Draugystės" stotimi iki Klaipėdos-Šilutės kelio ties Dumpiais, tad nuo Šilutės krypties į Klaipėdą važiuojantiems vairuotojams nebereikėtų užsukti į Rimkus.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder