Už kiemuose paliekamas mašinas mokėti dar nereikės

Už kiemuose paliekamas mašinas mokėti dar nereikės

Nuo kitų metų sausio 1-osios už automobilių stovėjimą Klaipėdos senamiesčio ir centrinių uostamiesčio gatvių kiemuose mokėti dar nereikės.

Politikai liepos mėn. patvirtino naują automobilių statymo Klaipėdos miesto centre tvarką, pagal kurią kiemuose pastatytiems automobiliams galios toks pat valandos tarifas, kaip ir gatvėse: raudonojoje zonoje - trys litai už valandą, geltonojoje zonoje - du litai. Gyventojai ir būstų nuomininkai, turintys raštiškas nuomos sutartis, turės teisę vieną automobilį po langais laikyti tik už penkių litų mokestį per metus, o leidimą antrajam galės įsigyti už 250 litų.

Naujos tvarka turėjo įsigalioti 2013 metų sausio 1-ąją, tačiau, pasak Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko, ją ketinama atidėti pusei metų.

"Apie tai buvo diskutuojama ne tik koalicijoje, bet ir platesniame kontekste, nes artėjant tvarkos įsigaliojimo datai kaip iš gausybės rago pasipylė įvairiausių pasiūlymų, papildymų. Tad buvo sutarta, kad naujajai tvarkai, kuri susijusi su rinkliava pastatams priskirtose teritorijose, liaudiškai tariant, kiemuose, pusmečiui skelbsime tam tikrą moratoriumą“, – žiniasklaidai kalbėjo V. Grubliauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder