Atliekų sistemos operatoriumi Neringa vėl pasirinko KRATC

Atliekų sistemos operatoriumi Neringa vėl pasirinko KRATC

Neringos miesto savivaldybės administracija pasirašė atnaujintą koncesijos sutartį su UAB Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centru (KRATC). Vietinės rinkliavos administravimą ir komunalinių atliekų tvarkymą šios Savivaldybės teritorijoje KRATC kuravo ir anksčiau.

"Senoji koncesijos sutartis buvo sudaryta beveik prieš 10 metų, kai Klaipėdos regione tik pradėjo funkcionuoti nauja atliekų tvarkymo sistema. Kadangi Lietuvoje per šį laikotarpį keitėsi atliekų tvarkymo teisės aktai, aplinkosaugos reikalavimai, naujasis mūsų susitarimas visiškai atitinka įstatymo raidę, yra teisiškai tobulesnis", - sakė Šarūnas Reikalas, KRATC direktorius.

Neringos miesto meras Darius Jasaitis akcentavo, kad KRATC ne tik sukūrė šiuo metu ekologiškiausią atliekų tvarkymo sistemą Lietuvoje, bet ir dėmesingai vykdė administratoriaus funkcijas Neringos mieste.

"KRATC iniciatyva Neringos gyventojai pirmieji šalyje gavo nemokamus kompostavimo konteinerius. Idealiai sutvarkytas kurorto skaudulys - rekultivuotas buvęs sąvartynas šalia Preilos, gyventojų patogumui įrengta žaliųjų ir didžiųjų atliekų surinkimo aikštelė. Rinkliavos surinkimo mechanizmas taip pat veikė sklandžiai. Neringos politikai be prieštaravimų sutiko, kad bendradarbiavimas su KRATC būtų pratęstas", - sakė D. Jasaitis.

Meras pažymėjo, kad, jų skaičiavimu, administravimo funkcijų perdavimas Savivaldybei yra finansiškai naudingas, o KRATC specialistų, kaip aplinkosaugos profesionalų, rekomendacijos dėl atliekų tvarkymo padeda išvengti teisinių ginčų. Vertindama patikimą partnerystę Neringos savivaldybė pratęsė koncesijos sutartį su KRATC iki 2033 metų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder