Atvėsus orams, perkamos atpigusios citrinos, medus ir arbata

Atvėsus orams, perkamos atpigusios citrinos, medus ir arbata

Prekybos tinklo „Maxima" duomenimis, šiais metais atvėsus orams, pirkėjai į krepšelius deda daugiau citrinų, kurios pastaruoju metu atpigo, medaus ir vaistažolių arbatų, o štai imbieras - nebe toks populiarus kaip pernai. Geriausias vaistas lietuviams nuo peršalimo ligų - arbata su medumi ir citrina arba imbieru, rodo kiekvieną rudenį atvėsus orams iki kelių kartų išaugantys šių produktų pardavimai.

„Maxima" pardavimai rodo, kad rugsėjį, palyginti su rugpjūčiu, žmonės kelis kartus daugiau pirko peršalimo ligoms įveikti skirtų žolelių arbatų. Parduodama ir maždaug 25 proc. daugiau natūralaus medaus, kurį prekybos tinklui tiekia Lietuvos bitininkai, bei 18 proc. daugiau dirbtinio medaus. Rugsėjį pradėjo augti ir imbiero bei citrinų pardavimai, citrinų - ypač šoktelėjo šią savaitę. Tai lėmė dėl prasidėjusio naujo citrinų sezono „Maxima" parduotuvėse maždaug 20 proc. sumažėjusi jų kaina, citrinoms tinkle taikytos nuolaidos.

„Pastebime, kad atvėsus orams pirkėjai kasmet ieško natūralių, liaudiškų, priemonių atsikratyti peršalimo simptomų, daugiau dėmesio skiria imuniteto stiprinimui. Rūpinamės, kad tuomet mūsų parduotuvėse netrūktų natūralių žolelių arbatų, medaus, citrinų, imbiero ir organizmą stiprinančių produktų mūsų klientai galėtų įsigyti už gerą kainą. Tad stipriai išaugus citrinų, kurias iki šiol veždavomės iš Argentinos, kainai, citrinas pradėjome pirkti iš Turkijos nes būtent Turkijoje citrinų derlius geresnis, didesnė kokybiškų citrinų pasiūla", - sako „Maxima LT", UAB Maisto prekių pirkimo departamento direktorė Nijolė Penkovskienė.

„Maxima" duomenimis, imbiero paklausa kiekvienais metais rudenį išauga maždaug dvigubai, o žiemą - net tris kartus. Visgi šiemet imbiero pardavimai šiek tiek sumenko dėl išaugusios kainos, kurią lėmė mažesnis derlius ir padidėjęs imbiero suvartojimas Kinijoje.

O štai česnakus pirkėjai deda į pirkinių krepšius ištisus metus. Šiemet 14 proc. išaugusią česnakų paklausą galėjo lemti beveik penktadaliu sumažėjusi jų kaina.

Prekybos tinklas „Maxima" jau yra skelbęs, kad šiemet lietuviai labiau rūpinasi savo sveikata ir valgo rekordiškai daug daržovių, vaisių ir uogų. „Maxima" duomenimis, šiais metais Lietuvos gyventojai suvalgo daugiausiai daržovių, vaisių bei uogų per pastaruosius kelerius metus. Lyginant praėjusių metų sausio-rugpjūčio mėnesių vaisių ir daržovių pardavimus su tuo pačiu laikotarpiu šiemet, pastebima, kad šviežių daržovių pardavimai augo 8 proc., o vaisių ir uogų - net 11 proc.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 230 „Maxima" parduotuvių. Kasdien jose apsilanko apie 550 tūkstančių pirkėjų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder