Baigėsi teismų maratonas dėl "Švyturio" arenos

Baigėsi teismų maratonas dėl "Švyturio" arenos

Klaipėdos valdžia džiūgauja - baigėsi teismų maratonas su "Švyturio" areną stačiusia bendrove "Vėtrūna", ir šiai iš miesto biudžeto nereikės sumokėti reikalautų kone 2 milijonų eurų.

"Dėl "Švyturio" arenos viskas išsisprendė. Nepraėjo nė penkeri metai. Suplanuoti pinigai bus grąžinti į biudžetą", - paaiškino Klaipėdos savivaldybės Investicijų ir ekonomikos departamento direktorius Ričardas Zulcas.

Iš valdininkų išgirdę šią žinią, miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje politikai neslėpė džiugesio.

"Pati pigiausia arena bus Klaipėdoje", - džiaugėsi Rimantas Taraškevičius.

Bylinėjimasis su "Vėtrūna" tęsėsi nuo 2013-ųjų balandžio. "Vėtrūna" iš Savivaldybės tuometine valiuta pareikalavo papildomai 6,3 mln. litų už darbus, kurie buvo atlikti neva pakeitus objekto techninį projektą.

"Dar statybos pradžioje "Vėtrūna" išreiškė pageidavimą pakeisti liejamo gelžbetonio konstrukcijas į surenkamo gelžbetonio konstrukciją (kai dalys gaminamos gamykloje ir atvežtos montuojamos vietoje). Savivaldybės atstovai sutiko su sąlyga, kad statybos darbai nebrangs. Susitarimas nebuvo aiškiai įformintas, tačiau galų gale, remiantis liudytojų parodymais ir analizuojant gamybinių pasitarimų protokolus, pavyko tokį susitarimą įrodyti teisme.

Nepaisydama sutarimo "Vėtrūna" pasielgė nesąžiningai ir statybos pabaigoje prieš pat pastatą atiduodant vertinti valstybinei komisijai ir vyrų krepšinio čempionatą pareikalavo sumokėti tariamą skolą už atliktus darbus", - bylinėjimosi priežastis priminė Savivaldybės Teisės skyriaus vedėjas Andrius Kačalinas.

Civilinę bylą "Vėtrūna" laimėjo, tačiau uostamiesčio valdžia apeliaciniu skundu pasiekė, kad nepalankus jai sprendimas būtų panaikintas. Pastarasis 2014-ųjų gegužę panaikino Klaipėdos apygardos teismo sprendimą ir grąžino bylą nagrinėti iš naujo.

"Vėtrūna" teikė kasacinį skundą, tačiau Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atsisakė jį priimti.

Išnagrinėjęs bylą pakartotinai Klaipėdos apygardos teismas 2015 m. balandį ieškinį atmetė ir priteisė atsakovei iš ieškovės 2 855 eurus bylinėjimosi išlaidų.

"Tada ieškovė pateikė apeliacinį skundą Lietuvos apeliaciniam teismui. Šis ieškovo prašymu paskyrė teismo ekspertizę, kainavusią 12 221 eurą. Ekspertas nustatė, kad "Vėtrūna" ieškinyje nurodė kone dvigubai didesnius darbų įkainius nei nurodyti sutartyje. Apeliacinis teismas šių metų sausį ieškinį atmetė, išmokėjo ekspertui "Vėtrūnos" į teismo depozitinę sąskaitą įneštus 12 221 eurą ir priteisė Savivaldybės naudai 1 584 eurus bylinėjimosi išlaidų", - teismų maratono pabaigą paaiškino A. Kačalinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder