Britų drabužių tinklas dėl sumažėjusių pardavimų kaltina lietingus orus

Britų drabužių tinklas dėl sumažėjusių pardavimų kaltina lietingus orus

Didžiosios Britanijos drabužių parduotuvių tinklo "Next" pardavimai sumažėjo, visų pirma, dėl lietingų orų balandį, o ne dėl recesijos šalyje. Apie tai pareiškė "Next" vykdomasis direktorius lordas Simonas Wolfsonas, rašo laikraštis "The Independent". Beje, praėjusių metų pradžioje "Next'" skelbė apie savo smarkiai sumažėjusius pardavimus kalėdiniu laikotarpiu dėl snygio.

Kaip gegužės 2 d. pranešė "Next", kompanijos mažmeniniai pardavimai Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje nuo metų pradžios iki balandžio 28 dienos sumažėjo 3,9 proc. Ir vis dėlto tinklas, atsižvelgdamas į neblogus internetinius pardavimus, patvirtino savo pelno prognozę - "Next" prognozuoja 2012 metais uždirbti 610 mln. svarų sterlingų.

Pasak S. Wolfsono, šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) nuosmukis beveik neturi įtakos pirkėjų elgesiui. "Niekas neatsisakys pirkti kelnių dėl to, kad ekonomika atsidūrusi techninėje recesijoje", - pareiškė "Next" vadovas.

Balandžio pabaigoje pranešta, kad Didžiosios Britanijos BVP pirmąjį 2012 m. ketvirtį sumažėjo 0,2 proc., nors buvo prognozuotas 0,1 proc. prieaugis. Atsižvelgiant į tai, kad 2011 m. ketvirtąjį ketvirtį šalies BVP susitraukė 0,3 proc., Didžioji Britanija atsidūrė techninėje recesijoje - antrą kartą per pastaruosius trejus metus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder