Darbdavys gali reikalauti žalos atlyginimo

Darbdavys gali reikalauti žalos atlyginimo

Klausimas: Žmona dirba virėja. Įmonėje atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad vienoje porcijoje trūksta svorio. Už tai darbdavys jai skyrė 400 litų baudą, kurią ji turi sumokėti. Ar įmonė gali taip elgtis?

Advokatų kontoros AVERUS advokato padėjėjos Aušrinės Zaburienės teigimu, darbuotojų materialinę atsakomybę reglamentuoja Darbo kodekso nuostatos, pagal kurias darbdavys turi teisę reikalauti atlyginti jam padarytą turtinę žalą.

"Sąlygos materialinei atsakomybei atsirasti atsiranda, kai padaroma žala, ji padaroma neteisėta veika, yra priežastinis ryšys tarp neteisėtos veikos ir žalos atsiradimo, yra pažeidėjo kaltė, šalys yra susijusios darbo teisiniais santykiais ir žalos atsiradimas yra susijęs su darbo veikla. Minimu atveju darbdavys turi teisę išleisti įsakymą dėl turtinės žalos atlyginimo, jeigu tokia žala jam faktiškai buvo padaryta. Darbuotojas privalo atlyginti tokio dydžio žalą, kokia buvo padaryta. Jeigu dėl darbuotojo neteisėtų veiksmų darbdavys realios žalos nepatyrė, darbuotojui gali būti skiriama drausminė nuobauda", - aiškino teisininkė.

Klausimus teisininkams ir kitiems specialistams galite siųsti el. paštu [email protected] arba užduoti tel. (8 46) 411 305.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder