Darbo žvaigždė - Klaipėdos verslininkui

Darbo žvaigždė - Klaipėdos verslininkui

Šiandien, vasario 20 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybėje, vyko Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų renginys, kurio metu apdovanojami konkurso „Eksporto prizas 2013“ nugalėtojai, Įteikiami rūmų apdovanojimai – sidabro Darbo žvaigždės.

Už ilgametę nenutrūkstamą veiklą, naujų technologijų, inovatyvios veiklos plėtrą II laipsnio (sidabro) Darbo žvaigždė buvo įteikta ir Klaipėdos verslininkui bei rūmų nariui, UAB „Etna“ generaliniam direktoriui Kęstučiui Grigaičiui.

Portalui "VE.lt" verslininkas teigė, jog, jo nuomone, šis apdovanojimas tikriausiai buvo skirtas už per daug metų pasiektus rezultatus.

"Aš tiesiog stengiuosi dirbti ir negalvoju apie kažkokius apdovanojimus. Tačiau malonu, jog ministerija įvertino mūsų įmonės darbą. Vis dėl to kandidatų tikrai turėjo būti nemažai, tačiau apdovanojimą kažkodėl skyrė man. Gal ne be reikalo", - kukliai apie savo pasiekimus kalbėjo K. Grigaitis.

Metų verslininkės apdovanojimas šiemet atiteko įmonių grupės "Alvo Group" bendrasavininkei Nijolei Variakojienei. "Lietuvos eksporto prizas 2013" atiteko mokslinei gamybinei firmai "Šviesos konversija", bendrovėms "Liuks", "Orion Global Pet", "Kalnapilio-Tauro grupė" ir "Diab".

Už sudarytas palankias sąlygas eksporto plėtrai nacionalinis eksporto prizas skirtas ir Lietuvos nuolatinei atstovybei Europos Sąjungoje.

Metų verslininkės apdovanojimo ir "Lietuvos eksporto prizo" laimėtojus ketvirtadienį Vyriausybės rūmuose pasveikino Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Verslininkas Kęstutis Grigaitis. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Tikiuosi, kad šio puikaus renginio organizatoriai ir dalyviai toliau puoselės šią puikią pasiektų rezultatų įvertinimo tradiciją, pateiks daug novatoriškų sprendimų ir sieks parodyti vartotojui, kad sprendimai gali būti kur kas įvairesni ir įdomesni, negu iki šiol įsivaizdavome. Tegul Jūsų darbai ir idėjos įneša svarų indėlį į Lietuvos ūkio plėtrą", - sakė Premjeras.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė prizų teikimo iškilmėse pažymėjo, jog labai svarbus moterų užimtumo didinimo veiksnys, nes kol kas Lietuvoje moterys verslininkės sudaro tik trečdalį visų verslininkų.

"Didesnis visuomenės dėmesys moterims verslininkėms, jų indėlio ekonominės ir socialinės plėtros srityje išryškinimas ne tik skatina moterų užimtumą bei verslumą, taip pat tai yra socialiai atsakingo verslo kūrimo pavyzdys", - teigė ministrė.

Apdovanojimus kasmet organizuoja Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija.

Lietuvos eksporto prizas įsteigtas siekiant plėtoti Lietuvos įmonių pagamintos produkcijos, atliekamų darbų ar teikiamų paslaugų eksportą, vertinti bei viešinti šio proceso tendencijas. Skatindama moterų verslumą, Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacija taip pat rengia kasmetinį konkursą "Lietuvos metų verslininkė/vadovė".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder