Dėl maro "Beržų komplekse" jau sunaikinta apie 15 tūkst. kiaulių

Dėl maro "Beržų komplekse" jau sunaikinta apie 15 tūkst. kiaulių

Kiaulių maro židinyje Jonavos rajone jau sunaikinta apie 15 tūkst. gyvulių, tikrinama, ar nėra užsikrėtusių kiaulių kituose Lietuvos ūkiuose.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) duomenimis, Jonavos rajone UAB "Beržų kompleksas" Šilų kaime esančioje fermoje, kurioje pasireiškė klasikinis kiaulių maras, pirmadienį sunaikinta dar apie 3000 kiaulių, antradienį planuojama sunaikinti ir likusias. Toliau naikinamos kiaulės dar dviejose UAB "Beržų kompleksas" fermose Praulių ir Blauzdžių kaimuose.

Iš viso nuo klasikinio kiaulių maro pasireiškimo pradžios (2011 m. birželio 1 d.) iki antradienio sunaikinta apie 15 tūkst. kiaulių.

Stebimi kiaulių ūkiai visoje Lietuvoje. Paimta per 3 tūkst. kiaulių kraujo mėginių kiaulių laikymo vietose, iš kurių buvo parduodamos kiaulės. Visi mėginiai tiriami Nacionaliniame maisto ir veterinarinės rizikos vertinimo institute, naujų židinių nenustatyta, teigiama VMVT pranešime.

VMVT ragina kiaulių laikytojus sugriežtinti biosaugos priemones, vengti pašalinių asmenų lankymosi ūkiuose, stebėti kiaulių būklę ir esant nors menkiausiam įtarimui nedelsiant kreiptis į teritorinę Maisto ir veterinarijos tarnybą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder