Du iš trijų gyventojų tiksliai nežino, kiek pinigų turi sąskaitoje

Du iš trijų gyventojų tiksliai nežino, kiek pinigų turi sąskaitoje

Didžioji dalis lietuvių tiksliai nežino, kiek pinigų yra jų banko sąskaitoje, rodo tyrimas.

Tik kiek daugiau nei trečdalis (36 proc.) lietuvių gali tiksliai pasakyti, kiek pinigų turi einamojoje sąskaitoje, kurią naudoja kasdienėms reikmėms. Dauguma gyventojų turimą sumą žino tik apytiksliai ir gali ją įvardinti su paklaida, o kas dešimtas negali net apytiksliai pasakyti, kiek šiuo metu turi pinigų.

Tokius šalies gyventojų asmeninių finansų įpročius atskleidė gegužės mėnesį "Swedbank" užsakymu bendrovės "Spinter tyrimai" atliktas tyrimas.

"Ko gero, lengviausia tiksliai įvardinti turimą pinigų sumą yra kartą per mėnesį - gavus atlyginimą. Tačiau vos tik prasideda išlaidos, jausti savo finansinį pulsą tampa sudėtingiau. Tai galioja ir gryniesiems, ir elektroniniams pinigams. Apklausos rodo, kad dalis žmonių vis dar vengia atsiskaitinėti kortele, nes nežino, kiek tiksliai pinigų joje yra, ir baiminasi pritrūkti lėšų pirkiniui. Abejonių kartais gali kilti net tiems, kuriems kortelė yra pagrindinis atsiskaitymo įrankis, nes dalis žmonių turi kelias sąskaitas ir į kortelę perveda tam tikrą sumą planuotoms išlaidoms", - teigia "Swedbank" Klientų aptarnavimo departamento direktorė Loreta Lapinskaitė.

Banko duomenimis, populiariausi būdai pasitikrinti sąskaitos likutį yra elektroninė bankininkystė, bankomatas arba automatinis likučio pranešimas paskambinus banko telefonu.

Per dieną "Swedbank" bankomatuose turimą pinigų sumą žmonės pasitikrina beveik 100 tūkst. kartų, o banko telefonu per mėnesį vidutiniškai sulaukiama apie 60 tūkst. skambučių.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder