Europa pasitiki Lietuvos verslu

Europa pasitiki Lietuvos verslu

Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmai (KPPAR) baigė vykdyti antrąjį dvejus metus trukusį Europos verslo ir inovacijų tinklo projekto etapą ir su Europos Komisija (EK) tiesiogiai pasirašė naują sutartį dėl trečiojo veiklos etapo 2013 - 2014 m. finansavimo.

Europos verslo ir inovacijų tinklas, kuriam EK skelbtą konkursą Lietuvoje paraišką pateikęs laimėjo Klaipėdos, Kauno, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei Lietuvos inovacijų centro konsorciumas, veikia nuo 2008 m. ir padeda mažoms ir vidutinėms įmonėms plėtoti savo veiklą bei rinkas. Pasak KPPAR generalinio direktoriaus Viktoro Krolio, didelis ilgalaikis projektas, kurį EK iš dalies remia tiesiogiai, rodo didelį EK pasitikėjimą Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

Per penkerius metus KPPAR, kaip tinklo partneris, surengė daugiau kaip 100 verslo renginių. Specialiosiose tinklo konsultacijose dalyvavo daugiau kaip 150 regiono įmonių. Renginių metu įvyko daugiau kaip 250 tiesioginių verslininkų kontaktų - pasak rūmų vadovo, tai geras rodiklis, žinant, kad užsienio šalių verslininkų atvykimas dėl prasto regiono pasiekiamumo yra sudėtingas. Nepaisant to, Klaipėdos regiono, atsižvelgiant į jo specifiką, įmonėms per penkerius metus buvo paskelbta apie 3 tūkst. užsienio įmonių verslo pasiūlymų. Vakarų Lietuvos verslas, ieškodamas naujų verslo galimybių, buvo pasyvesnis - Europos verslo ir inovacijų tinklo duomenų bazėse buvo paskelbta daugiau kaip 200 jų bendradarbiavimo pasiūlymų.

Europos verslo ir inovacijų tinklas - šiuo metu didžiausias paramos smulkiajam ir vidutiniam verslui tinklas pasaulyje. Jame dirba 600 organizacijų, veikiančių Europos Sąjungos šalyse ir už jos ribų: Armėnijoje, Bosnijoje, Islandijoje, Juodkalnijoje, Kroatijoje, Makedonijoje, Norvegijoje, Rusijoje, Serbijoje, Šveicarijoje. Tinklas turi savo atstovybes Kinijoje ir Pietų Korėjoje, Viduriniuose Rytuose - Egipte, Izraelyje ir Sirijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikoje - Čilėje, Meksikoje, JAV. Juolab kad įmonių inovatyvumo ir konkurencingumo didinimas - vienas iš svarbiausių deklaruojamų Lietuvos ekonomikos uždavinių.

"Vakarų ekspreso" inf.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder