Europos Parlamentas pritarė projektui dėl motinystės atostogų ilginimo iki 20 savaičių

Europos Parlamentas pritarė projektui dėl motinystės atostogų ilginimo iki 20 savaičių

Europos Parlamento (EP) nariai parėmė prieštaringą įstatymo projektą dėl motinystės atostogų ilginimo iki 20 savaičių, jas visiškai apmokant. Tai pat įstatymo projekte teigiama, kad šis įstatymas būtų privalomas visoje Europos Sąjungos (ES), pranešė BBC.

Didžiosios Britanijos verslo lyderiai bei konservatoriai europarlamentarai prieštaravo šiam siūlymui. Europos Komisija (EK) anksčiau buvo pateikusi rekomendacijas motinystės atostogas ilginti iki 18 savaičių.

Šiuo metu minimalios motinystės atostogos ES yra 14 savaičių.

Tačiau, nors europarlamentarai ir patvirtinto šį įstatymo projektą, jis neįsigalios, kol jam pritars visų ES narių vyriausybės, o Didžiosios Britanijos koalicijos vyriausybė, atrodo, neketina jam pritarti.

Už motinystės atostogų ilginimą iki 20 savaičių balsavo 327 parlamentarai, prieš buvo 320 EP narių. Už tai, kad už šį laikotarpį būtų mokamas visas atlyginimas balsavo 354 EP nariai, o prieštaravo - 308 europarlamentarai.

Danų europarlamentarė Brita Tomsen (Britta Thomsen) teigė, kad šios priemonės paskatins moteris gimdyti daugiau vaikų, kai Europoje kyla ypač didelis susirūpinimas dėl senstančios visuomenės ir žemo gimstamumo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder