Genetiškai modifikuotų augalų arba augalinių produktų Lietuvoje nerasta

Genetiškai modifikuotų augalų arba augalinių produktų Lietuvoje nerasta

Augalų ir augalinės kilmės produktų kontrolę atliekanti Valstybinė augalininkystės tarnyba (VAT) pernai atliko 102 096 patikrinimus ir nustatė 1184 pažeidimus. Tačiau atvejų, kad Lietuvoje būtų auginti ar ketinti į šalį įvežti genetiškai modifikuoti augalai arba augaliniai produktai, nenustatyta.

VAT specialistai konstatuoja, kad 103 pažeidimai buvo pakankamai rimti, už juos skirti įspėjimai arba piniginės baudos.

Pažeidimai nustatyti atliekant augalų, augalinių produktų ir su jais susijusių objektų fitosanitarinę kontrolę, šviežių vaisių ir daržovių atitikties prekybos standartams, taip pat augalų apsaugos produktų saugojimo, naudojimo, tiekimo rinkai kontrolę bei grūdų, dauginamosios medžiagos ir trąšų kokybės kontrolę.

Daugiausia atlikta į Lietuvą įvežamų, išvežamų bei gabenamų tranzitu augalų, augalinių produktų ir su jais susijusių objektų fitosanitarinių patikrinimų, taip pat Lietuvoje auginamų, superkamų, perdirbamų bei tiekiamų rinkai augalų ir augalinių produktų fitosanitarinių patikrinimų, kurių metu kontroliuota, kad su augalais, augaliniais produktais ir kitais objektais nebūtų įvežami bei Lietuvoje nepaplistų kenksmingi organizmai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder