Gyventojai dar nesumokėjo beveik 25 mln. Lt mokesčių

Gyventojai dar nesumokėjo beveik 25 mln. Lt mokesčių

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) informuoja, jog už praėjusius metus daugiau kaip 25 tūkst. gyventojų, pateikusių Gyventojų pajamų mokesčio deklaracijas (GPM), į biudžetą dar nesumokėjo 24,6 mln. litų. Sumokėti mokestį šiemet reikėjo iki gegužės 2 dienos.

"Didžiausia dalis gyventojų GPM nesumokėjo už iš individualios veiklos, žemės ūkio veiklos, turto nuomos, vertybinių popierių pardavimo, dividendų pajamas", – teigia VMI Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė–Šnirienė.

VMI ragina gyventojus nedelsti ir sumokėti GPM nepriemoką, kadangi nuo sumokėjimo termino pabaigos, t.y. gegužės 2 d., už kiekvieną pradelstą dieną jiems yra skaičiuojami delspinigiai – 0,03 proc. Nedrausmingi mokesčių mokėtojai jau prarado per 225 tūkst. litų. Gyventojams, kurie deklaravo, bet dar nesumokėjo GPM, VMI jau šiandien išsiųs priminimus elektroniniu paštu.

Gyventojai, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų neišgali to padaryti, VMI rekomenduoja kreiptis į apskrities valstybinė mokesčių inspekciją ir tartis dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo.

VMI duomenimis, 562 tūkst. gyventojų deklaravo, jog gali susigrąžinti per 222 mln. Lt GPM permokos, šiuo metu 532 tūkst. gyventojų jau grąžinta beveik 200 mln. Lt.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder