Į karštą kėdę pretenduoja 13 kandidatų

Į karštą kėdę pretenduoja 13 kandidatų

Kovo 1-oji buvo paskutinė diena, kai buvo galima teikti paraiškas dalyvauti konkurse Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus pareigoms eiti. Paskutinė paraiška pateikta prieš pat vidurnaktį.

Uosto direkcijoje infrastruktūros direktoriaus pareigos, galima sakyti, yra antros pagal svarbą po generalinio direktoriaus. Gal todėl ši kėdė yra tokia karšta.

Ilgametį infrastruktūros direktorių Algirdą Kamarauską iš šių pareigų buvo atleidęs Uosto direkcijai pradėjęs vadovauti Eugenijus Gentvilas. Infrastruktūros direktoriumi jis buvo paskyręs Vidą Karolį. Jų nuomonėms išsiskyrus, V. Karolis 2011 metų birželį išėjo iš direkcijos. Kurį laiką šios pareigos buvo patikėtos statybos inžinierei Romai Mušeckienei, kuri vienu metu laikinai ėjo net generalinio direktoriaus pareigas.

Uostui pradėjus vadovauti Arvydui Vaitkui, o R. Mušeckienei išėjus iš direkcijos, po ketverių metų pertraukos grįžo A. Kamarauskas, konkurse šioms pareigoms eiti nugalėjęs 6 kitus kandidatus.

2015 metų lapkritį A. Kamarauskas išėjo dirbti į AB Klaipėdos jūrų krovinių kompaniją ("Klasco"), laikinai infrastruktūros direktoriaus pareigas ėjo Gediminas Zumaras, kuris vėliau, 2016-ųjų pradžioje, po 1,5 metų darbo Uosto direkcijoje, buvo paskirtas infrastruktūros direktoriumi. Tačiau pernai birželį iškilus įtarimams dėl kyšio ėmimo buvo atleistas.

Nuo tada iki šiol laikinai Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus pareigas eina Vidmantas Paukštė. Jis yra ir tarp tų 13 kandidatų, kurie dabar pateikė paraiškas konkursui.

Pasak atrankos komisijos pirmininko, uosto ekonomikos ir finansų direktoriaus-vyriausiojo finansininko Martyno Armonaičio, V. Paukštė yra vienas realiausių kandidatų, turintis ir daug patirties, ir esantis "patikrintas laiko".

Beje, konkurse į šią kėdę V. Paukštė dalyvauja jau antrą kartą, anąkart jį nurungė A. Kamarauskas.

Skelbimas, kad organizuojamas konkursas Uosto direkcijos infrastruktūros direktoriaus pareigoms eiti, pasirodė vasario pradžioje. Prašymus dalyvauti konkurse buvo galima teikti visą mėnesį. Daugelis jų atsiųsti elektroniniu paštu ir paskutinę dieną, t. y. kovo 1 d., tik du buvo atsiuntę anksčiau. Pastarieji kandidatai yra iš Klaipėdos regiono.

Kas dar dalyvauja konkurse, M. Armonaitis komentuoti negalėjo, kadangi direkcija įsipareigojo neatskleisti tų asmenų - jie šiuo metu dirba kitose darbovietėse.

Kandidatų buvo prašyta pateikti veiklos programą, aprašą, kaip įsivaizduoja savo darbą. Komisija atrinks 5, jos nuomone, tinkamiausius asmenis ir su jais kalbėsis. Pasak M. Armonaičio, kalbėtis su visais 13 nėra prasmės, nes kai kurie jų neturi nei tokio išsilavinimo, kuris reikalingas norint eiti šias pareigas, nei patirties.

Su pasirinktais kandidatais bus kalbama įvairiomis temomis, ne tik apie darbą norint susidaryti įspūdį apie žmogų. Tai turėtų būti padaryta per šį mėnesį. Kada jis galės pradėti dirbti, kol kas dar nežinia.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder