Ignalinos rajone sulaikyti gruzinai į Lietuvą atėjo užšalusia Dysnos upe

Ignalinos rajone sulaikyti gruzinai į Lietuvą atėjo užšalusia Dysnos upe

Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė keturis gruzinus. Šie nelegalai į Lietuvą iš Baltarusijos pateko neleistinoje vietoje perėję užšalusią Dysnos upę.

Šeštadienį vėlai vakare ties Ignalinos rajono Dysnos kaimu patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai užklupo keliu einančius keturis įtartinus asmenis. Juos sustabdžius paaiškėjo, kad tik vienas iš ketveriukės kalba rusiškai. Vyras paaiškino, kad jis ir trys jo bendrakeleiviai yra Gruzijos piliečiai.

Nė vienas sulaikytųjų neturėjo asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Pirminiais duomenimis, nelegalų amžius yra nuo 34 iki 42 metų.

Jų sulaikymo vietą tikrinę pasieniečiai į pagalbą pasitelkė VSAT kinologą su tarnybiniu šunimi. Keturkojis sniege rastais pėdsakais nuvedė iki valstybės sienos. Nuo jos iki gruzinų sulaikymo vietos – puskilometris. Paaiškėjo, kad nelegalai į Lietuvą pateko neteisėtai perėję Dysnos ledu. Šios upės viduriu čia eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Visi keturi gruzinai pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. VSAT pareigūnai atliko tokiais atvejais būtinus formalumus.

Pirmadienį priešpiet nelegalai buvo laikomi Švenčionių užkardoje, kur įrengtos specialios patalpos prieglobsčio besiprašantiems asmenims. Vėliau jie bus apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė 10 nelegalų iš Gruzijos.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder