Investuos ir į Palangos oro uostą

Investuos ir į Palangos oro uostą

Šiaurės investicijų bankas (Nordic Investment Bank) ir Lietuvos oro uostai pasirašė 15 metų sutartį dėl 29,6 mln. eurų paskolos, skirtos iš dalies finansuoti trijų Lietuvos oro uostų Vilniuje, Kaune ir Palangoje atnaujinimą. Visgi pastarojoje žadama mažiau darbų nei Vilniuje ar Kaune.

Tvirtinama, jog už paskolos pinigus siekiama padidinti skrydžių ir aviacijos saugumą, išplėsti paslaugų apimtį ir sumažinti oro uostų poveikį aplinkai.

Kaip "Vakarų ekspresui" patikslino VĮ Lietuvos oro uostų Komunikacijos projektų vadovė Agnė Mažeikytė, Palangoje žadama investuoti į keleivių terminalo, orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukciją, taip pat norima remontuoti aikšteles prie angarų ir riedėjimo takus.

"Šiemet planuojama Palangos oro uosto keleivių terminalo rekonstrukcija. Tai nebus grandiozinis jo išplėtimas, tiesiog norime terminalą padaryti patogesnį keleiviams ir sutvarkyti jiems prieinamas zonas. Žadamas ir automobilių stovėjimo aikštelių išplėtimas - rangos darbai turėtų prasidėti jau greitu metu, prie keleivių terminalo padaugės automobilių stovėjimo vietų", - sakė A. Mažeikytė.

Vilniaus oro uoste finansavimas bus panaudotas renovuojant orlaivių kilimo ir tūpimo taką bei riedėjimo takus, įrengiant apšvietimo ir kitas sistemas, rekonstruojant keleivių terminalą ir statant daugiaaukštę automobilių stovėjimo aikštelę. Taip pat oro uostas modernizuos paviršinio vandens valymo įrenginius ir triukšmo stebėjimo sistemą.

Kauno oro uoste bus įrengti nauji orlaivių riedėjimo takai, aikštelės prie angarų ir privažiavimo keliai, inžineriniai tinklai, automobilių stovėjimo aikštelės ir kontrolės punktai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder