Išaugus kavos aparatų populiarumui, daugėja darbo ir jų meistrams

Išaugus kavos aparatų populiarumui, daugėja darbo ir jų meistrams

Kavos mėgėjai kuo toliau, tuo labiau kavą geria namuose, o ne kavinėse. Taip teigti, anot pardavėjų, leidžia kelis kartus išaugusi kavos aparatų paklausa. Gerokai daugiau darbo sako turintys ir šios buitinės technikos taisytojai.

Pakanka spustelėti mygtuką ir kava iš aparato galima mėgautis neišeidamas iš namų. Pasak prekybininkų, tokių kavos mėgėjų daugėja, todėl ir kavos aparatų paklausa per pastaruosius dvejus metus išaugo dvigubai, o prieš šventes ir trigubai. Pirkėjams siūloma net keliasdešimt modelių kavos aparatų, kainuojančių nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų, populiariausi itališki ir šveicariški.

„Perkamiausi yra visiškai automatiniai kavos aparatai, kiek mažiau gal pusautomačiai, šiek tiek didėja ir kapsulinių aparatų paklausa, nes jų priežiūra yra lengvesnė, valymas lengvesnis, mažesnė tikimybė, kad išsipils“, – sako „Topo centro“ skyriaus vedėjas Andrius Starukas.

Pardavėjai sako, kad kavos aparatai populiarėja ir todėl, kad jie ekonomiškesni – pagaminto namuose kavos puodelio savikaina kelis kartus mažesnė negu kavinėje. Esą dabar beveik kiekviename biure pastatytas kavos aparatas, todėl darbuotojai ja mėgaujasi tiesiog darbo vietoje.

Išaugusį kavos aparatų pirkimą pajuto ir jų taisytojai. Pasak jų, lyginant prieš dvejus metus dabar klientų padaugėjo tris-keturis kartus. Esą tai priklauso ne tik nuo kavos aparato kokybės, bet ir jo priežiūros.

„Užkalkėjimai nuo vandens, laiku nepadarytas nukalkinimas, laiku nepadarytas valymas, daugiausia gedimus lemia nekokybiška aparatų priežiūra. Norint gerti gerą kavą, reikia aparatą gerai prižiūrėti. Reikia daryti, kaip nurodyta instrukcijoje“, – sako individualios įmonės savininkas Audrius Popa.

Pataisyti kavos aparatą, priklausomai nuo jo modelio, kainuoja nuo 80 iki beveik 300 litų.

Per savaitę kavos aparatų taisyti ateina penki-šeši klientai. Tuo metu pardavėjai teigia, kad kavos aparatai kartu su ledų gaminimo aparatais, sulčiaspaudėmis, vaisių džiovintuvais ir vaisių daržovių trintuvėmis-kokteilinėmis patenka į pirmąjį smulkiosios buitinės technikos populiarių prekių penketuką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder