JAV atveria savo rinką Lietuvos žemės ūkio produkcijai

JAV atveria savo rinką Lietuvos žemės ūkio produkcijai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba informavo Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, kad lietuviškiems mėsos gaminiams atidaroma Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) rinka. Apie tai tarnybai telefonu pranešė šios šalies Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnyba (FSIS).

„Tai labai svarbus įvykis Lietuvai įvairiais atžvilgiais. Lietuva tapo viena pirmųjų Europos Sąjungos valstybių, kuriai pavyko susitarti dėl plačiausios apimties eksporto leidimo. Lietuva taip pat yra antra ES šalis, kuriai suteikta teisė eksportuoti į JAV jautienos produktus, – sako Vyriausybės vadovas.

Premjeras A. Butkevičius pažymi, kad Lietuvos gyvulių augintojams ir produkcijos perdirbėjams atsiveria nauja didžiulė rinka: „Džiaugiuosi dideliu laimėjimu šiuo sunkiu mūsų ūkininkams laiku, kai dėl draudimų politikos užsidarė tradicinės rinkos Rytuose“.

Ministro Pirmininko teigimu, ryžtinga Vyriausybės politika plėtojant eksporto rinkas duoda akivaizdžių rezultatų. „Dar kartą įsitikinome, kad atkaklumas, atsakingas pasirengimas derybiniams susitikimams pirmiesiems atveria sunkiai atkeliamas duris“, – sako premjeras.

Lietuvos žemės ūkio produkcijos eksporto klausimas buvo viena pagrindinių temų Ministrui Pirmininkui A. Butkevičiui prieš metus viešint JAV. Šis klausimas buvo keliamas sutikime su JAV viceprezidentu Joe Bidenu, aukštais federalinės valdžios atstovais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder