Kada rinktis refinansavimo paslaugas?

Kada rinktis refinansavimo paslaugas?

Turint finansinių įsipareigojimų, kurių sutarčių sąlygos, palūkanų norma, grąžinimo terminas ar įmokų suma netenkina, lankstesniu sprendimu gali tapti paskolų refinansavimo paslauga. Refinansavimas – tai visų turimų įsipareigojimų perkėlimas į vieną banką, pakeičiant sutarties sąlygas, pavyzdžiui, prailginant paskolos grąžinimo trukmę, sumažinant kiekvieną mėnesį mokamų įmokų sumą ir pan. Taip pat šia paslauga dažnai pasinaudoja asmenys, kuriems, netikėtai pasikeitus finansinei situacijai, esami įsipareigojimai tampa sunkiai apmokami. Lanksti paskolų perkėlimo į vieną banką paslauga tampa sprendimu visiems, esantiems nepatenkintiems turimų įsipareigojimų sąlygomis, turint daugiau nei vieną paskolą, norint atsiskaityti su kreditoriais ir kas mėnesį mokėti tik vieną įmoką bankui. Apie paskolų refinansavimo paslaugas daugiau informacijos rasite čia.

Kadangi refinansavimas taip pat yra paskola, norint ją gauti, bankas atsižvelgia į finansinį atsakingumą. Tai reiškia, kad asmuo, turėdamas įsipareigojimų, nepradelsė jam skirtų mokėjimų ar piktybiškai jų nemokėjo, todėl jo kredito istorija yra gera. Refinansavimo paskola galima ne tik apmokėti turimus įsipareigojimus, bet ir, esant poreikiui, pasiskolinti papildomai. Dėl paskolų perkėlimo į vieną banką gali kreiptis asmenys  nuo 21 metų, turintys finansinių įsipareigojimų bankuose, kreditų unijose ar kitose paskolas teikiančiose bendrovėse. Tam, kad būtų užtikrintas paskolos grąžinimas kiekvieną mėnesį lygiomis dalimis, paraiškos teikėjo gaunamos pajamos turi siekti mažiausiai 230 eurų ir daugiau. Paraiškas paskolai gauti galima pildyti internetu arba skambinant tinklapyje pateiktu telefono numeriu.

Siekiant gauti bet kokio tipo paskolą (vartojimo, automobilio įsigijimui, namų remontui, medicinos ir sveikatinimo paslaugoms, refinansavimo) specialistai rekomenduoja pasikonsultuoti su finansų ekspertais, kurie įvertins asmens ar šeimos galimybes pasiskolinti, atsižvelgdami į gaunamas pajamas, jei esama, turimus įsipareigojimus, kredito istoriją ir kitus aspektus. Pastebima, jog paskolos yra tapusios daugelio žmonių kasdienybe, tačiau tam, kad gautos pinigų sumos netaptų našta ir galvos skausmu, kaip jas grąžinti, eksperto konsultacija padės įvertinti skolinimosi galimybes ir pasirinkti optimaliausią finansavimui reikalingą sumą. Daugelis finansų konsultantų rekomenduoja pasirinkus reikiamą pasiskolinti sumą, kurį laiką atsidėti pinigus, kuriuos ateityje reikės mokėti bankui. Tokiu būdu šeimos realiai įvertina gaunamas pajamas ir pastebi, ar jų pakanka būtinų išlaidų apmokėjimui kaip komunalinės paslaugos, maisto produktai, turint vaikų – jiems skirtoms reikmėms, medicinos prekėms, automobilio priežiūrai, degalams bei numatytos pinigų sumos atidėjimui. Esant palankiai asmeninei finansinei situacijai ir kreipiantis dėl paskolos, svarbu gerai susipažinti su skolinimosi sutarties sąlygomis, metine palūkanų norma, įmoku grąžinimo grafiku bei pinigų sumos dydžiu.

Vis dėlto, ne visi asmenys ir šeimos sugeba protingai naudotis gaunamomis pajamomis ir ima skolintis neįvertindami, ar jiems nebus sudėtinga grąžinti pasiskolintus pinigus. Nepasikonsultavus su profesionaliais finansų ekspertais, vėliau tenka sukti galvą, kaip susitvarkyti su išduotomis paskolomis. Turint daugiau nei 1 įsipareigojimą kredito unijai, bankui ar kitai bendrovei, ilgainiui gali tapti sunku prisiminti, kam, kada ir kokio dydžio įmoką reikia mokėti, o paskolų sąlygas norėsis pagerinti. Refinansavimo metu yra apskaičiuojama mažesnė metinė palūkanų norma, asmuo tampa įsipareigojęs tik vienam kreditoriui, o buvę įsiskolinimai yra padengiami. Taigi, siekiant pagerinti turimų įsipareigojimų sąlygas, norint prailginti, arba, priešingai, sutrumpinti paskolos grąžinimo terminą, mokėti mažesnio dydžio palūkanas ir būti įsipareigojus tik vienam kreditoriui – visa tai gali suteikti refinansavimo paslauga.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder