Kalėdoms į Klaipėdą vilios Vokietijos verslininkus

Kalėdoms į Klaipėdą vilios Vokietijos verslininkus

Jei išsipildys Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko svajonė - per šias Kalėdas Teatro aikštėje turėtų kvepėti vokiškomis dešrelėmis ir kalėdiniu vynu.

Miesto galva užsiminė, kad yra puoselėjama mintis kalėdiniu laikotarpiu į Klaipėdą pasikviesti kiek galima daugiau Vokietijos verslininkų.

"Daugeliui klaipėdiečių Teatro aikštė per gražiausias žiemos šventes nekelia malonių asociacijų - tai eglė per žema, tai šakų per mažai, tai papuošta netinkamai. Vokietijoje yra sukaupta didžiulė patirtis kaip sukurti aikštėse kalėdinę dvasią, todėl ir norisi juos pasikviesti pas mus. Manau, kad klaipėdiečiams patiktų jei aikštė kvepėtų vokiškomis dešrelėmis, ar karštu kalėdiniu vynu", - gražia iniciatyva dalijosi V. Grubliauskas.

Pasak jo, ši mintis kilo pabendravus su Memelenderiais, kurie perdavė Klaipėdai AdM archyvo lobius.

Jei ši idėja pasiteisintų, V. Grubliauskas viliasi, kad pagaliau būtų išjudinta ir kita iniciatyva - įsigyti patrauklių universalių namelių-prekyviečių.

"Galbūt tokią iniciatyvą galėtų parodyti kuri nors iš uostamiesčio turgaviečių. Tokius namelius-prekyvietes būtų galima aikštėse naudoti ir per kalėdinį laikotarpį, ir per Jūros šventę ir kitus renginius", - sakė V. Grubliauskas.

SIEKIS. Uostamiesčio meras norėtų, kad per šias Kalėdas Teatro aikštėje jaustųsi vokiška šios šventės dvasia.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder