Karštis smukdo prekybą turguose

Karštis smukdo prekybą turguose

Karštymetis jau kelintą savaitgalį sostinės turguose labai sumažino pirkėjų srautus, labai smarkiai sumažino prekių apyvartą.

Šį savaitgalį, kaip ir praėjusį, ir Halės, ir Kalvarijų turgaviečių mėsos paviljonai retai sulaukia pirkėjų. Tik vienas kitas stabteli prie šviežios mėsos vitrinų. Dabartiniu metu tiek jautienos, tiek ir kiaulienos mėsos kainos nei kyla, nei krenta. Kiaulienos kumpio kilogramas parduodamas po 9-10 litų, jautienos - apie 11-13 litų. Įvairūs mėsos subproduktai kainuoja 4-5 litus už kilogramą.

Turguose ūkininkai atveža nedaug veršienos, ji gana brangi. Šios rūšies mėsos kumpio kilogramas kainuoja apie 25 litus, karbonado - apie 20 litų, sprandinės - iki 15 litų.

Rūkytų lašinių kilogramas kainuoja 16 litų ir daugiau, skilandžio kilogramas - maždaug 25 litai, rūkytos dešros kilogramą galima nusipirkti ir už 16-18 litų.

Turguose pigiau nei prekybos centruose ar mobiliuose ūkininkų turgeliuose galima nusipirkti įvairių rūšių duonos ar pyrago gaminių. "Šešupės" ar "Senolių" duonos kilogramas kainuoja apie pustrečio lito. Už panašią kainą parduodama ir "Ajerų", "Kvietinė", "Aukštaičių", "Agluonos" duona. Gana populiaraus naminio pyrago kilogramas kainuoja apie 3,5 lito.

Vilniaus centriniuose turguose vis dar gausu miško uogų, daugiausia mėlynių. Už jų litrą prašo iki 7-8 litų, už gervuogių - 10 litų. Ant prekystalių daug vietos sodininkų užaugintų juodųjų ir raudonųjų serbentų, agrastų, slyvų. Už vengriškų trešnių kilogramą prašo 14 litų, lietuviškų vyšnių - 6 litų.

Vis nesibaigia grybų - geltonųjų voveraičių "derlius". Šių grybų litras kainuoja apie 6 litus.

Turguose šviežių bulvių kilogramas kainuoja 1,2-1,8 lito, trumpų agurkų kilogramas - iki 2,5 lito, pomidorai - po 3,5-4 litus. Už salotų kilogramą prašo 6 litų, už ridikėlių ryšulėlį - 2 litų, krapų - iki 1,5 lito.

Iš aplinkinių rajonų ir Vilniaus priemiesčio atvykę bitininkai šiemetį medų siūlo pirkti po 18-20 litų už kilogramą.

Pasvalio rajone per 30 bičių šeimų laikantis ekologinio bityno "Žadeikių medus" savininkas Algirdas Motiečius už medaus kilogramą prašė iki 17 litų.

Bitininkai teigia, kad medų parduoti nelengva, lietuviai jo dar vartoja, palyginti su kitų šalių gyventojais, gana mažai. Paskaičiuota, kad kiekvienas Lietuvos gyventojas per metus tesuvartoja apie 300 gramų medaus. Statistikos departamento duomenimis, mūsų šalyje yra apie 87 tūkst. bičių šeimų ir maždaug 8 tūkst. bitininkų.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder