Kas skatina mesti darbą?

Kas skatina mesti darbą?

Ne visada tik darbdaviai sprendžia, kada darbuotojas liks įmonėje ir atliks savo darbus bei funkcijas. Būna situacijų, kai darbuotojai, dažniausiai neapsikentę tam tikrų sąlygų, priima sprendimą palikti įmonę. Kokios tos priežastys? Darbo paieškos portalas CVbankas.lt apklausė darbuotojus ir pateikia populiariausias priežastis, dėl kurių darbuotojai ryžosi keisti darbą.

Dažniausia priežastis, kodėl darbuotojai paliko ankstesnę savo darbovietę, buvo vis dėlto ne jų pačių sprendimas. Tai lėmė įmonės restruktūrizacija, etatų mažinimas ar netgi bankrotas.

Tačiau kita pagrindinė ir dažniausiai pasitaikanti priežastis – neatsiskaitymas su darbuotojais už jų atliktą darbą laiku, vėlavimas mokėti atlyginimą, sumokėti ne tokį, koks sutartas, ir pan. Finansinių įsipareigojimų nevykdymas darbuotojams labai dažnai kelia minčių ieškotis naujos darbo vietos.

Kita priežastis – naujas ir patrauklesnis darbo pasiūlymas. Turintieji darbą ryžtasi jį keisti į naują, jei sulaukia kvietimo darbuotis kitoje įmonėje. Darbuotojus vilioja nauja sritis, naujos pareigos, nauji iššūkiai.

Taip pat darbuotojai ryžtasi mesti turimą darbą dėl kai kurių nemalonių dalykų: kai pastebi, kad yra nelabai vertinami, kai jiems kraunamas itin didelis darbo krūvis, kai nesutampa požiūriai su vadovais ir pan. Tokiais atvejais, pasak CVbankas.lt respondentų, geriau ieškotis naujos darbo vietos, kurioje būtų galima jaustis komfortabiliau.

Kitos priežastys įvairios: šeimyninės aplinkybės, persikraustymas gyventi į kitą miestą, negalėjimas suderinti savo laiko su darbo grafiku, bloga atmosfera, kolegų nekompetencija ir kt.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder