Kelyje "Via Baltica" apvirto vilkikas, gabenęs gyvas kiaules

Kelyje "Via Baltica" apvirto vilkikas, gabenęs gyvas kiaules

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad šiandien 6 val. ryto gautas pranešimas apie Via Baltika kelio Kaunas – Marijampolė – Suvalkai 51-52 kilometro ruože apvirtusią Lenkijoje registruotą kelių transporto priemonę, kurioje buvo vežamos gyvos kiaulės. Pagal transporto priemonėje rastus dokumentus, nustatyta, kad 200 kiaulių iš Estijos gabentos skerdimui į Lomžoje (Lenkija) įsikūrusią skerdyklą.

Sunkvežimiai "Scania" ir DAF, vairuojami Lenkijos piliečių, važiuodami priešpriešiais vienas kitą kliudė. Pirminiais duomenimis, po autoįvykio "Scania" nuslydo nuo kelio. Greitosios pagalbos medikai iš apvirtusio sunkvežimio ištraukė jo vairuotoją. Jis buvo nebegyvas.

Šiuo metu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Marijampolės specialistai drauge su kitų atsakingų tarnybų pareigūnais imasi visų įmanomų priemonių, kad kiaulės kiek įmanoma greičiau bei saugiau būtų perkrautos iš pavirtusio automobilio į kitą gyvūnų transportavimui tinkamą transporto priemonę.

Nelaimės metu dvi pabėgusios kiaulės yra sugautos, nukentėjusių gyvūnų skaičius tikslinamas. Gyvūnų perkrovimo metu radus nugaišusių gyvūnų, jų gaišenos bus gabenamos į specializuotą įmonę utilizacijai.

Avarija užblokavo eismą automagistrale, automobiliai nukreipiami krašto keliu Mauručiai-Vinčai-Puskelniai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder