Kęstutis Trečiokas: studentams reikėjo piketuoti anksčiau

Kęstutis Trečiokas: studentams reikėjo piketuoti anksčiau

Įėjimą į Vyriausybės pastatą užtvėrę asmenys savo poziciją dėl naujojo Darbo kodekso turėjo reikšti prieš pataisų priėmimą, o ne po balsavimo Seime, pažymi aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Maždaug 40 asmenų grupė, daugiausiai studentai iš Kauno, prie Vyriausybės pastato atvyko vėlų trečiadienio vakarą ir nuo įėjimo žada nesitraukti, kol nebus atšauktos naujo Darbo kodekso pataisos. K. Trečioko teigimu, sveikintina, kad piliečiai turi savo poziciją ir ją reiškia, tačiau akcijai prie Vyriausybės jau per vėlu.

"Manyčiau, kad daugiau neigiamai (vertinu - ELTA), nors galiu būti nepopuliarus", - "Žinių radijui" ketvirtadienį kalbėjo K. Trečiokas.

"Aš nejutau viso to proceso metu jaunimo aktyvumo. Buvo profsąjungos, buvo kiti dariniai, bet šita grupė kažkaip dabar tik atsibudo", - teigė ministras.

Šią savaitę Seimo priimtų Darbo kodekso pataisų dar nepasirašė Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovės teigimu, naujame darbo santykių reglamente yra taisytinų vietų ir į kodeksą reiktų įtraukti daugiau saugiklių darbuotojų apsaugai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder