Kioskai yra, žuvų - ne

Kioskai yra, žuvų - ne

AB "Klaipėdos laivų remontas"(KLR) ištesėjo pažadą. Prie buvusio "Menų doko" jau kurį laiką stovi du visiškai įrengti paviljonai, skirti prekybai šviežiomis žuvimis. Tačiau iškilo nauja problema. KLR šiam tikslui gavo europinių pinigų, o taisyklės reikalauja, kad veiklą vykdytų tas, kas gavo paramą.

Šis klausimas svarstytas antradienį Klaipėdos miesto tarybos Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos posėdyje. Paviljonai buvo pastatyti šiemet birželio pradžioje, tačiau nuolatinė prekyba ujose nevyksta iki šiol. Kaip ir anksčiau, šviežiomis žuvimis prekiaujama iš autobusiuko.

Pasak KLR generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus, šiuo metu yra likę neišspręsti du klausimai. Vienas jų - gauti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos leidimą prekiauti. Antras - įtikinti Nacionalinę mokėjimo agentūrą (NMA), kad šis atvejis yra nestandartinis, ir kad KLR visiškai nenori prekiauti šviežiomis žuvimis - įmonė tik įrengė paviljonus tai prekybai.

Teoriškai bendrovė galėtų vykdyti prekybą, tačiau tokiu atveju, anot KLR vadovo, tektų žuvis pirkti iš žvejų ir pardavinėti, o tai, be abejo, jas pabrangintų. Ir tai prieštarautų pačiai paviljonų idėjai - sudaryti miestiečiams galimybę pigiau, be jokių tarpininkų, nusipirkti šviežių žuvų tiesiai iš žvejų.

Kol kas NMA neduoda leidimo KLR perleisti kažkam kitam vykdyti veiklą minėtuose paviljonuose. Bendrovė jau kreipėsi į agentūrą, išdėstė situaciją. Iš agentūros ji gavo papildomų klausimų, į kuriuos atsakė.

A. Butkus viliasi, kad per savaitę bus sulauktas NMA atsakymas ir kad jis bus teigiamas. Jeigu ne, pasak KLR vadovo, teks imtis prekybos pačiai įmonei. Kol dar negautas neigiamas atsakymas, vilties yra.

Įmonės vadovo teigimu, paraiškas dėl prekybos šviežiomis žuvimis KLR jau yra pateikusios kelios individualios įmonės ir kelios asociacijos. Pasak jo, matyt, reikėtų vieną paviljoną skirti individualiai įmonei, priekrantės žvejams, o vieną - asociacijai.

Minėtos komisijos nario Vidmanto Plečkaičio teigimu, išeitį tikrai galima rasti. Juk ir miesto Savivaldybė rekonstravo Danės upės krantines, o paskui jomis naudotis leido pagal koncesijos sutartį KLR. Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Velykienės manymu, ši problema lengviausiai sprendžiama išnuomojant paviljonus.

Komisijos narių manymu, reikėtų mero vardu parašyti raštą agentūrai, paaiškinti, kad tai būtų naudinga žvejams, tad gal ji greičiau šiuo klausimu priimtų palankų sprendimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder