"Klaipėdos nafta" viešųjų pirkimų metu pažeidė įstatymą

"Klaipėdos nafta" viešųjų pirkimų metu pažeidė įstatymą

Bendrovė "Klaipėdos nafta", vykstant gamtinių dujų dujotiekio sistemos projektavimo, pirkimo ir statybos darbų pirkimui pakeitusi galutinių pasiūlymų vertinimo kriterijus, pažeidė įstatymą, nustatė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).

Pirkimo dokumentuose "Klaipėdos nafta" nurodė, kad pasiūlymai bus vertinami pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kriterijų, atsižvelgiant į kainą ir darbų atlikimo terminus. Tačiau pirkimo procedūrų metu kriterijus buvo pakeistas į mažiausios kainos kriterijų ir galutinius pasiūlymus įvertinti tik pagal kainą.

Tokiu būdu, VPT teigimu, perkančioji organizacija pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymo reikalavimus, draudžiančius pirkimo procedūrų metu keisti pirkimo dokumentuose nustatytus vertinimo kriterijus ir tvarką, nesilaikė savo pačios nustatytų ir paskelbtų pirkimo sąlygų.

VPT įpareigojo AB "Klaipėdos nafta" panaikinti įstatymo nuostatas pažeidžiančius sprendimus ir raštu informuoti Viešųjų pirkimų tarnybą apie įvykdytą įpareigojimą bei pateikti tai patvirtinančius dokumentus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder