"Klaipėdos naftoje" - pokyčių metas

"Klaipėdos naftoje" - pokyčių metas

Valstybės valdomoje bendrovėje "Klaipėdos nafta" laukiama naujovių - dėl įmonei esą nenaudingos sutarties su viena pagrindinių klienčių - "Naftos grupe" - postą teko palikti "Klaipėdos naftos" komercijos direktoriui Ričardui Milvydui, o pati sutartis taip pat turėtų būti keičiama.

Pagal minėtą sutartį "Naftos grupė" turi išimtinę teisę per terminalą krauti vakuuminį gazolį.

"Klaipėdos naftos" generalinis direktorius Rokas Masiulis žiniasklaidai yra pareiškęs, jog sutartis su "Naftos grupe" tam tikram naftos produktui perkrauti parašyta ekskliuzyviniu pagrindu, tad, teisininkams nurodžius, jog tai prieštarauja Konkurencijos įstatymui, įmonė išsiuntė raštą "Naftos grupei" ir pasiūlė tą sąlygą keisti.

R. Masiulio teigimu, pagal sutartį su "Naftos grupe" bendrovė iš kitų įmonių negali priimti vakuuminio gazolio. Būtent šią nuostatą ir norima pakeisti siekiant skaidrumo ir didesnės ekonominės naudos. Tai padarius, atsirastų konkurencija - prašymų krauti vakuuminį gazolį iš tarptautinių įmonių "Klaipėdos nafta" teigia jau sulaukusi.

"Naftos grupė" per terminalą taip pat krauna ir mazutą, tačiau dėl jo išimtinių teisių neturima.

Anot R. Masiulio, asmeniškai priekaištų abipusiu susitarimu atleidžiamam komercijos direktoriui R. Milvydui neturima, tačiau manoma, jog geriau, kad su šiuo kontraktu dirbęs žmogus nedirbtų.

Žiniasklaidos teigimu, "Naftos grupė" praėjusiais metais perpylė 2 mln. tonų naftos produktų - daugiau kaip ketvirtadalį visų produktų, krautų per šį terminalą.

"Vakarų ekspreso" informacija

SUTARTIS. "Klaipėdos nafta" planuoja keisti Konkurencijos įstatymui prieštaraujančią sutartį su viena pagrindinių savo klienčių ir taip sulaukti didesnės ekonominės naudos.

Viliaus MAČIULAIČIO nuotr.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder