Klaipėdos verslininkai lankėsi Belgijos uostuose

Klaipėdos verslininkai lankėsi Belgijos uostuose

Lietuvos ambasada Belgijoje kartu su Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais bei juose veikiančiu Europos verslo ir inovacijų tinklu lapkričio 5–8 dienomis rengia Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir Klaipėdos regiono kompanijų verslo misiją Belgijos uostuose.

Lapkričio 6 d. misija lankėsi Antverpene, kur jos dalyvius pasveikino Antverpeno uosto ambasadorius Frankas Geerkensas. Uosto atstovai surengė svečiams vizitą, kurio metu aplankytos uoste veikiančios įmonės ir terminalai.

Lietuvos ambasadorius Belgijoje Gediminas Varvuolis Flandrijos įmonėms pristatė investavimo Lietuvoje galimybes bei privalumus, šalies transporto sektoriaus ypatumus. Klaipėdos uosto atstovai ir verslininkai belgų kolegoms pristatė Klaipėdos uosto veiklą, numatytus plėtros projektus, bendradarbiavimo su partneriais iš Belgijos galimybes. Vėliau vykusioje kontaktų mugė dalyvavo 14 Flandrijos įmonių.

Lapkričio 7 d. svečiai lankysis Gente ir Zebriugėje, kur susitiks su Belgijoje veikiančių Lietuvos kompanijų atstovais. Zebriugės suskystintųjų gamtinių dujų terminale svečiai bus susipažindinti su Belgijos praktika įrengiant ir eksploatuojant terminalą. Taip pat vyks susitikimai su potencialiais investuotojais Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder