"Microsoft" vadovas Steve Ballmeris pardavė dalį bendrovės akcijų

"Microsoft" vadovas Steve Ballmeris pardavė dalį bendrovės akcijų

Pirmą kartą per septynerius metus "Microsoft" generalinis direktorius Styvas Balmeris (Steve Ballmer) pardavė bendrovės akcijų už 1,3 mlrd. JAV dolerių, praneša BBC.

Išplatintame pranešime S. Balmeris teigė, kad "nors tai yra asmeninis finansinis sprendimas, nenoriu, kad kiltų sąmyšis". Jis sakė, kad yra "visiškai atsidavęs bendrovei "Microsoft".

Pagal JAV Investicijų ir valiutos komisijos duomenis, S. Balmeris pardavė 49,33 mln. "Microsoft" akcijų už apytikslę 28 JAV dolerių vienos akcijos kainą.

S. Balmeris tebeturi 359 mln. bendrovės akcijų, pagal dabartinę "Microsoft" akcijų kainą vertų 9,6 mlrd. JAV dolerių. Penktadienį JAV akcijų biržoje bendrovės akcijos kaina nukrito 1,36 proc. ir siekė 26,77 JAV dolerio.

Jis teigė, kad pardavė akcijas norėdamas paįvairinti savo investicijas ir palengvinti savo metų pabaigos mokesčių planavimą.

"Microsoft" internetinėje svetainėje išplatintame S. Balmerio pranešime taip pat teigiama, kad iki metų pabaigos jis "tikisi parduoti iki 75 mln. akcijų".

Investuotojai nerimauja dėl bendrovės gebėjimo prisitaikyti prie naujų tobulėjančių kompiuterijos galimybių, ir šis nerimas daro įtaką svyruojančioms šių metų "Microsoft" akcijų kainoms.

Nepaisant to, praėjusį mėnesį bendrovė paskelbė apie dėl didesnių "Windows" ir "Office" programinių įrangų pardavimų 51 proc. išaugusį pelną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder