"Moody's" Jungtinės Karalystės kredito reitingo perspektyvą sumažino iki neigiamos

"Moody's" Jungtinės Karalystės kredito reitingo perspektyvą sumažino iki neigiamos

Jungtinei Karalystei balsavus už pasitraukimą iš Europos Sąjungos (ES) kredito reitingo agentūra "Moody's" šalies kredito reitingo perspektyvą sumažino iki neigiamos, apie tai praneša agentūra BBC.

"Moody's" teigimu, rezultatai pranašauja "ilgą neaiškumo laikotarpį".

Tuo tarpu ministras pirmininkas Deividas Kameronas (David Cameron) patiria spaudimą spartinti derybas dėl "skyrybų" su ES. Briuselis sakė, kad derybos turėtų prasidėti nedelsiant.

Europos Komisijos pirmininkas Žanas Klodas Junkeris (Jean-Claude Juncker) sakė, kad "Brexit" nėra taikios skyrybos", bet ES ir JK santykiai "bet kokiu atveju ir nebuvo glaudus meilės romanas".

"Moody's" pranešė, kad referendumo rezultatai turės "neigiamų pasekmių šalies vidutinės trukmės augimo perspektyvai". Agentūra iš stabilios į neigiamą pakeitė Jungtinės Karalystės ilgalaikius emitento ir skolos reitingus.

Finansinis vertinimas pateiktas po to, kai Jungtinė Karalystė referendume dėl narystės ES nusprendė pasitraukti iš bloko. Už pasilikimą Sąjungoje agitavęs premjeras D. Kameronas sakė atsistatydinsiąs rudenį. Pasitraukimo kampanijos lyderis Borisas Džonsonas (Boris Johnson) laikomas realiausiu kandidatu pakeisiant D. Kameroną.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder