"Naftos grupė" plaunasi mundurą

"Naftos grupė" plaunasi mundurą

Uostamiestyje įsikūrusi bendrovė "Naftos grupė" šeštadienį išplatino pranešimą, kuriame tvirtina, jog po jos vadovų suėmimo kilęs ažiotažas yra nepagrįstas ir "formuoja neteisingą nuomonę apie įmonę ir jos veiklą".

VE.lt jau rašė, kad praėjusį ketvirtadienį Generalinė prokuratūra pranešė, jog suimti naftos produktus per Klaipėdos uostą gabenančios bendrovės vadovai, įtariami, jog su bendrais pasisavino bei legalizavo dešimtis milijonų litų.

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimai nusikalstamu būdu įgytų pinigų legalizavimo, dokumentų suklastojimo, patikėto didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, sukčiavimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo.

"Įtariama, kad pagrindinis bendrovės akcininkas, subūręs organizuotą grupę, atlieka fiktyvias operacijas panaudojant užsienio bendroves, mažiausiai nuo 2008 metų. Nelegalias operacijas jam padeda atlikti jo artimi giminaičiai. Įtariama, kad ši grupė galimai pasisavino daugiau nei 30 milijonų litų ir legalizavo daugiau nei 20 milijonų litų, įgytų nusikalstamu būdu", - tada teigė ikiteisminį tyrimą organizuojantis ir jam vadovaujantis Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroras Ugnius Vyčinas.

Įtariamiesiems - "Naftos grupės" vadovui Antanui Urbučiui ir Bendrųjų reikalų bei tiekimo skyriaus vadovei Svetlanai Popovai - skirtos kardomosios priemonės - suėmimai. Suimtas buvo ir įmonės savininkas Artūras Urbutis.

Šeštadienį "Naftos grupė" išplatino pranešimą, kuriame tvirtinama, kad jai "kelia susirūpinimą pastarosiomis dienomis kilęs nepagrįstas ažiotažas dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atlikto patikrinimo. Bendrovės atsakingų darbuotojų teigimu, viešoje erdvėje pasirodę situacijos vertinimai formuoja neteisingą nuomonę apie įmonę ir jos veiklą".

"Visada veikėme skaidriai ir viešai, su visomis institucijomis bendradarbiavome geranoriškai, todėl ir FNNT pareigūnams, atlikusiems patikrinimą mūsų bendrovėje, atsakingi darbuotojai suteikė visą žinomą informaciją. Žinant, kad mūsų įmonės vadovai turi gerą reputaciją ne tik Lietuvoje, bet ir tarp užsienio klientų bei partnerių, manome, kad pastarųjų dienų įvykiai yra tiesiog nesusipratimas, arba suinteresuotų grupių ketinimas sužlugdyti mūsų bendrovę", - pranešime cituojamas buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius, dabar einantis UAB "Naftos grupė" plėtros direktoriaus pareigas.

Jis atkreipia dėmesį, jog FNTT kaltinimai pareikšti ne įmonei, bet asmenims.

"Šiuo metu bendrovės veikla tęsiama ir įsipareigojimai klientams vykdomi - klientai yra pateikę užsakymus kitam mėnesiui, o Klaipėdos uosto krovos terminalas patvirtino galimybę šiuos srautus aptarnauti. Taip pat rengiame Generalinei prokuratūrai prašymą leisti vykdyti atsiskaitymus tiekėjams iš įmonės sąskaitų", - teigia V. Rinkevičius.

Pranešime tvirtina, kad Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), atlikusi bendrovėje "Naftos grupė" patikrinimus 2009 m. lapkritį, 2010 m. kovą ir gegužę, patvirtino pažeidimų neradusi. 2010 m. gegužės 26 d. nepriklausomų auditorių pateiktoje ataskaitoje sakoma, jog "finansinės ataskaitos tikrai ir teisingai atspindi UAB "Naftos grupė" 2009 m. gruodžio 31 d. finansinę būklę ir jos 2009 m. finansinius veiklos rezultatus bei pinigų srautus pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus".

"Jaučiamės kaltinami nepagrįstai ir norime, kad viskas kuo greičiau baigtųsi", - teigia V. Rinkevičius.

"Naftos grupė" yra antras pagal dydį (po "Orlen Lietuva") valstybės valdomos AB "Klaipėdos nafta" klientas. Prieš kelias savaites pastaroji įmonė paskelbė, jog ketina peržiūrėti sutartį su "Naftos grupe", mat ji turi išimtinę teisę per terminalą krauti vakuuminį gazolį. Naujasis "Klaipėdos naftos" vadovas Rokas Masiulis tada tvirtino, kad sutartis yra nenaudinga "Klaipėdos naftai". Dėl to abipusiu sutarimu iš darbo pasitraukė ankstesnis įmonės komercijos direktorius Ričardas Milvydas.

Praėjusią savaitę "Klaipėdos naftos" sutartis su "Naftos grupe" dar nebuvo nutraukta.

"Vakarų ekspreso" informacija

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder