Pakito vandens kvapas? Problemų ieškokite vamzdyne

Pakito vandens kvapas? Problemų ieškokite vamzdyne

Uostamiesčio Sportininkų gatvės 21 name gyvenantis Antanas Daugėla teigia nebegalintis gerti vandens iš čiaupo, nes esą jis dvokia chemikalais. Vyras tikina, kad šitaip nutiko po to, kai pirmojoje vandenvietėje buvo sumontuoti nauji modernūs įrenginiai.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" vadovybė atmeta galimybę, kad sumontuoti nauji vandens filtrai vandenvietėje galėjo turėti įtakos vandens kvapui. Esą problemų reikėtų ieškoti namo arba gatvės vamzdynuose.

"Anksčiau vanduo buvo normalus, jokių pretenzijų neturėjau. Dabar neįmanoma gerti - dvokia chemikalais. Perskaičiau spaudoje, kad pirmojoje vandenvietėje keitė filtrus, tuomet ir supratau, kur šuo pakastas", - piktinosi A. Daugėla.

PRIEŽASTIS. Dėl pakitusio geriamojo vandens skonio ar kvapo dažniau kreipiasi tie klaipėdiečiai, pas kuriuos vanduo teka senais arba didelio diametro vamzdžiais. Irmanto SIDAREVIČIAUS ("Respublika") nuotr.

Vanduo iš pirmosios vandenvietės klaipėdiečiams tiekiamas daugiau nei 110 metų. Visą laiką jis buvo laikomas kokybišku, tačiau, sugriežtinus reikalavimus, paaiškėjo, jog jame yra per daug fluoro ir amonio. Todėl pirmojoje vandenvietėje sumontuoti modernūs įrenginiai, kurie iš geriamojo vandens pašalina amonio ir fluoro perteklių ir pagerina jo kokybę.

Vandenvietės atnaujinimas atsiėjo beveik 23 mln. litų.

Bendrovės "Klaipėdos vanduo" direktorius Leonas Makūnas tikino pirmą kartą išgirdęs skundą, kad pakeisti filtrai pablogino vandens kokybę.

"Skonio savybėms nauji įrenginiai neturi įtakos. Vienintelis chemikalas, kurį naudojame dezinfekcijai - chloras, tačiau jo koncentracija yra tokia mažytė, kad žmogus su normalia uosle tikrai negali jo užuosti", - sakė L. Makūnas.

Pagal galiojančią tvarką, klientai, pastebėję pasikeitusius vandens skonio ar kvapo parametrus, turėtų kreiptis į bendrovės dispečerinę, ir tuomet laboratorijos atstovai atvyks ištirti priežasties.

Kadangi A. Daugėla dėl keisto vandens kvapo į bendrovę "Klaipėdos vanduo" dar nesikreipė, kol kas niekas negali pasakyti, dėl ko šitaip nutiko.

"Paprastai imamas mėginys iš namo ir gatvės vamzdyno, kad būtų išsiaiškinta, kurioje vietoje vandens kokybė pasikeičia. Problemų būna, ypač ten, kur tebėra seni ketaus vamzdžiai ir iš jų vanduo perima geležies kvapą. Taip pat dažniau skundžiamasi dėl vandens kokybės, kur vamzdžiai yra didelio diametro ir juose kaupiasi nuosėdos", - pasakojo L. Makūnas.

Iškilus problemoms, jos sprendžiamos paprastai - vamzdynai tiesiog praplaunami.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder