Pašto pakeltiems įkainiams kompensuoti žadama skirti ne mažiau 2 mln. litų

Pašto pakeltiems įkainiams kompensuoti žadama skirti ne mažiau 2 mln. litų

Padidintiems Lietuvos pašto spaudos įkainiams kompensuoti žadama skirti mažiausiai dvigubai daugiau lėšų nei buvo skiriama ankstesniais metais, kompensacijoms numatant ne mažiau nei 2 mln. litų. Trečiadienį Vyriausybė įgaliojo kultūros ministrą patvirtinti kompensavimo tvarką, kad kuo greičiau regioninius leidinius pasiektų kompensacija už šiuos metus.

Kartu toliau aktyviai ieškoma būdų ir sprendimų, kaip kompensuoti regioninių laikraščių ir žurnalų leidėjams jų patirtas spaudos pristatymo išlaidas dėl Lietuvos pašto padidintų periodinių leidinių pristatymo įkainių 2011 metams.

Šiemet parama regioninei spaudai kaip ir ankstesniais metais siekė 1 mln. litų. Klausimas dėl papildomų lėšų skyrimo kompensacijoms dėl kitų metų Vyriausybėje bus sprendžiamas skubos tvarka.

Tarpžinybiniame pasitarime, kurį sukvietė ministro pirmininko kanclerio pirmasis pavaduotojas Giedrius Kazakevičius, buvo aptarta naujoji kompensavimo tvarka, kurioje numatyta, kad kompensacija faktiškai patiriamoms pristatymo paslaugų išlaidoms iš dalies atlyginti nuo kitų metų būtų išmokama kas pusmetį, o ne kas metai, kaip buvo iki šiol.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder