Po vienu stogu - skirtingų verslų partnerystė

Po vienu stogu - skirtingų verslų partnerystė

Sostinės šurmulį į Klaipėdą laikinai iškeitę UAB "Audores Baltic" direktorius Robertas Ragauskas ir UAB "Vadasiga" vadovas Vaclovas Daukintis uostamiestyje išbando naują verslo modelį - po vienu stogu sujungė skirtingas veiklas. "Siekiame, kad klientas vienoje vietoje rastų visą jo verslui reikalingą pagalbą - gautų konsultacijas bei galėtų įsigyti restoranų, kavinių , viešbučių baldus bei įrangą", - sako baldų ir įrangos profesionalai.

"Mintis prekiauti vienose patalpose gimė Vilniuje ir Kaune, pastebėjus, jog dirbame su tais pačiais klientais - pas mus baldus įsigiję verslininkai vykdavo pas Robertą virtuvės įrangos ir atvirkščiai. Nusprendėme, jog galime sukurti naują paslaugą, ir dabar klientas, užėjęs į parduotuvę Klaipėdoje, pasukęs dešinėn gali įsigyti virtuvinę įrangą, o kairėje - išsirinkti baldus", - pasakojo V. Daukintis.

Partnerystė neša naudą

Tokios verslo "santuokos", anot R. Ragausko ir V. Daukinčio, yra retos. Juolab kad jų atstovaujamų įmonių veikla ir profiliai yra skirtingi, tačiau juos sieja tas pats klientas - "HoReCa" (Hotel-Restaurant-Caffe) sektoriaus bendrovės.

Eimanto Chachlovo nuotr.

Prieš mėnesį "Švyturio" arenoje sujungtų verslų sinergija jau dabar neša naudą: abu verslininkai keičiasi klientais, jiems gali pasiūlyti kompleksinių sprendimų ir atitinkamų nuolaidų. Be to, netrukus regiono klientus žadama pakviesti į bendrą reprezentacinį renginį, kurio metu "Audores Baltic" siūloma virtuvine įranga bus gaminami išskirtiniai patiekalai.

Eimanto Chachlovo nuotr.

"Juos ruoš profesionalus šefas, dirbantis pas mus. Jo istorija išskirtinė - ilgus metus dirbęs restorano virtuvėje jis suprato turintis puikius komunikacijos įgūdžius ir konsultuoja mūsų klientus", - pasakojo R. Ragauskas.

"Nuo studento iki prezidento"

"Vadasigos" darbo patirtis rinkoje - 12 metų. Sprendimai pritaikomi pagal kiekvieno kliento poreikį ir kainą - "nuo studento iki prezidento".

"Vadasigos" baldus galima pamatyti ne tik sėkmingai iki šiol veikiančiuose kavinių ir picerijų tinkluose, tačiau ir aukštos klasės viešbučiuose, prestižiniuose restoranuose kaip Friedricho pasažas, "Meridianas", taip pat ir už Lietuvos ribų - Prancūzijoje, Rusijoje, JAV ir net Afrikoje.

"Mūsų klientai pirmiausia vertina kokybę ir gaminio patvarumą. Juokauju, kad mūsų verslo modelis turi minusą - vienąsyk įsigijęs baldus tas pats verslininkas ilgą laiką negrįš, nes baldai nesulūš. Klientai jau žino, kad nesvarbu, koks gamintojas ar iš kokios šalies baldai atkeliavę, bet jei iš "Vadasigos", vadinasi, geri", - pelnytu pasitikėjimu džiaugėsi V. Daukintis.

R. Ragauskas pastebi besikeičiantį verslininkų požiūrį: užuot ieškojus pigiausio varianto, dabar siekiama įsigyti efektyvią, patikimą ir mažai sąnaudų reikalaujančią įrangą.

"Ko gero, esame vieninteliai, kurie parduodami įrangą aiškiai įsipareigojame kažkam sugedus duoti pakaitinius įrenginius. Iš kitų įmonių išsiskiriame tuo, jog 80 proc. siūlomos įrangos turime savo sandėliuose. Reikalingą įrangą galime pasiūlyti čia ir dabar", - atskleidė aštuonerių metų įdirbį turintis R. Ragauskas.

Uostamiestyje įsikūrę verslininkai žvalgosi ir į Palangos, Neringos kurortus, ir į artimąjį užsienį. Klaipėda, pasak jų, yra tarsi verslo pasienis, tad verslininkų tandemo planuose - plėtra į Estiją, Latviją, Kaliningradą, Lenkiją, Baltarusiją.

Reklama

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder