Prie euro ruoštis mokyklai - gerokai brangiau

Prie euro ruoštis mokyklai - gerokai brangiau

Prekybininkai patvirtina mokyklinio amžiaus vaikus auginančių tėvų įtarimus, kad šiemet perkant mokyklai reikiamas prekes piniginę reikia patuštinti kur kas labiau, nei pernai.

Ir tai ne tik dėl to, kad dabar kainos etiketėse eurais vizualiai atrodo mažesnės ir tai skatina pirkti ir išleisti daugiau, kaip bando teigti kai kurie prekeiviai. Palyginus praėjusių ir šių metų kainas - pokyčiai akivaizdūs. Žinoma, dažniausiai - į didžiąją pusę.

Tad tėvų prognozuojamos 100 eurų išlaidos vieno vaiko mokyklinėms prekėms įsigyti, nėra iš piršto laužtos.

Brangsta akyse

Vaikus mokyklai ruošiantys tėvai šiemet juokauja, jog mokslo šaknys dabar jau ne tik karčios, bet ir brangios. Tą patvirtina ir vienos uostamiesčio įmonės, kuri kasmet darbuotojų į pirmą klasę leidžiamiems vaikams dovanoja visų reikiamų mokyklinių priemonių krepšelį, atstovai.

Jie kasmet perka tas pačias prekes iš tų pačių tiekėjų. Pavyzdžiui, lygiai tokia pat kuprinė, pernai kainavusi 118,44 Lt (34,8 Eur), šiemet jau kainuoja 35,7 Eur (123,26 Lt). Į didžiąją pusę kilstelėjusios ir daugelio kitų mokyklinių priemonių kainos. Iš 14 perkamų skirtingų prekių šiemet šios įmonės administracijai pavyks sutaupyti tik perkant plunksnakočius, kurie šiemet kainuoja 5 euro centais pigiau, piešimo sąsiuvinius, kurių kaina sumažėjo euro centu, bei aplankalus knygoms, kurių pakuotės kaina krito net 17 euro centų. Visų kitų prekių kainos kilstelėjo.

Iš viso skaičiuojama, kad vienam vaikui kuprinė tik su būtiniausiomis kanceliarinėmis prekėmis šiemet, nepriskaičiavus PVM mokesčio, kainuos 41,8 Eur. Pernai už identišką krepšelį buvo sumokėta 39,88 Eur.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder