Rūšiavimas plečiasi į Tauralaukį

Rūšiavimas plečiasi į Tauralaukį

Tęsiasi pavasarį pradėtos rūšiavimo konteinerių dalybos Klaipėdos individualių namų savininkams. Po Velykų juos gavo Labrenciškės gyventojai, šį mėnesį - Mažojo Kaimelio ir Plytinės kvartalai, o kitą savaitę apie 190 konteinerių bus išdalinti daliai Tauralaukio namų savininkų.

Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC) dar prieš dvejus metus individualių namų gyventojus bandė paskatinti rūšiuoti atliekas išdalindamas jiems specialius maišus antrinėms žaliavoms. Vis dėlto tuomet pastebėta, jog rūšiuoja tik apie 5 proc. individualių namų gyventojų. Šiais metais KRATC su UAB "Specialus autotransportas" inicijavo rūšiavimo konteinerių dalinimą. Į tokį konteinerį tiesiai metama stiklo tara, o ant jos - į specialų maišą sudėtos plastiko, popieriaus, metalo atliekos.

Labrenciškės gyventojai, kuriems išdalinti 224 rūšiavimo konteineriai, naujovę sutiko palankiai ir, pasak KRATC Ekologinės infrastruktūros administravimo skyriaus viršininko pavaduotojo Gedimino Sendriaus, atliekas rūšiuoja itin pavyzdingai. O štai Plytinėje rūšiavimo blynas prisvilo - šią savaitę, pirmo konteinerių tuštinimo metu, tik 5 konteineriuose buvo rastos tinkamai išrūšiuotos atliekos. Nors tiek Labrenciškėje, tiek Plytinės kvartale gyventojai buvo informuojami vienodai - kaip reikia rūšiuoti atliekas, nurodė ne tik gyventojams išdalytos atmintinės, bet ir ant kiekvieno konteinerio priklijuotas lipdukas su instrukcija.

TERMINAS. Planuojama, kad iki 2016 m. rūšiavimo konteineriai bus išdalinti visiems Klaipėdos individualių namų gyventojams.

Pasak atliekas surenkančios bendrovės "Specialus autotransportas" logistikos direktoriaus Rimanto Strakšio, jų darbuotojai netuštino konteinerių, kuriuose stiklas, popierius ir plastikas išrūšiuoti netinkamai.

"Mūsų darbuotojai įspėjo gyventojus, kad jie antrines žaliavas turi perrūšiuoti tinkamai - į apačią sudėti stiklą, o į plastikinį maišą - popierių ir kartoną. Tik tuomet mes šias atliekas išvešime", - sakė R. Strakšys.

Jis taip pat informavo, jog kitą savaitę rūšiavimo konteineriai pasieks ir Tauralaukio gyventojus.

"Dalinti pradėsime pirmadienį, tačiau Tauralaukio kvartalas yra didelis, o mes kol kas turime tik 193 konteinerius. Tad pradžioje aprūpinsime tik dalį gyventojų", - sakė pokalbininkas.

Planuojama, kad iki 2016 m. rūšiavimo konteineriai bus išdalinti visiems Klaipėdos individualių namų gyventojams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder