Šalčiai išbaidė pirkėjus iš lauko turgaviečių Kaune

Šalčiai išbaidė pirkėjus iš lauko turgaviečių Kaune

Turgus prie Kauno geležinkelio stoties, kur prieš kelerius metus ir žiemą netrūkdavo pirkėjų, trečiadienio rytą buvo tuštokas.Vos kelios eilės prekystalių , nuklotų drabužiais, avalyne, rankinėmis, laukė perkančiųjų, o jų vis nesimatė. Tarpusavyje šnekučiavosi tik pardavėjos, keiksnodamos "blogus laikus".

Eltos užkalbinta viena iš moterų neslėpė apmaudo, kad nepasisekė jai ir kalėdinė prekyba.

"Prisiskolinau pinigų, prisipirkau prekių, galvojau: užsidirbsiu ir po Naujųjų, kai bus štilis, sėdėsiu namie. Juk ir veiklos pažyma pabrango, kam ją pirkti, kai nieko neuždirbi. Bet ir prieš Kalėdas geros prekybos nebuvo. Turiu skolos daugiau kaip 20 tūkstančių litų. Draugai jau man ieško darbo Norvegijoje. Važiuosiu tik gavusi žinią, kad vietą jau surado. Ir skolai užsidirbsiu, ir šeimai", - be entuziazmo kalbėjo maždaug 30 metų moteris, nesutikusi pasakyti nei savo vardo, nei pavardės.

Vos viena kita pirkėja trečiadienį čiupinėjo rankines ar apžiūrinėjo drabužius dengtame turgaus pasaže, priklausančiame kitam savininkui nei Geležinkelio stoties turgavietė.

ELTA primena, kad net 51 proc. bendrovės 'Stoties turgus" akcijų vis tebeturi savivaldybė po ilgamečių, bet nesėkme pasibaigusių, turgaus prekiautojų protestų ir skandalų lydėtų mėginimų jas parduoti.

Kad prekyba po Naujųjų vangi, neslėpė nė viena pardavėja. Tačiau jos teigė su viltimi laukiančios "Meilės dienos", nes tada vis tiek kažkas kažkam dovanas pirks".

Prie Kauno tarpmiestinės autobusų stoties buvusioje smulkaus urmo bazėje, kurios sandėliai dabar nuomojami verslininkams, nedaug pirkėjų matėsi net ir pigiai dėvėtus drabužius parduodančiose krautuvėlėse.

"Šalta, žmonės pinigų neturi, skaičiuoja, taupo. Išlaidų daug,- vien šildymas kiek pajamų suryja, tai ko čia stebėtis: tuščios parduotuvės, apyvartos nėra", - liūdnai kalbėjo 6 sandėlyje drabužiais ir namų apyvokos prekėmis prekiaujanti moteris.

Žaliakalnio turguje, kur beveik be išimčių prekiaujama maisto produktais, lauko prekystaliai žiemą irgi tušti. Bet vietų prekiautojams yra ir erdvioje turgaus halėje, po stogu. Anot prekiaujančiųjų, didelę dalį buvusių pirkėjų perviliojo prekybos centrai, "bet vis tiek į turgų ateina tie, kurie nori žinoti, ką perka".

Nuo šalčių "išsislapstė" ir Kauno senamiestyje, Vilniaus gatvėje, daržoves pardavinėjusios moterys. Tiesa, šią žiemą, kaip nė karto anksčiau žiemomis, jų prekystaliai, apstatyti daržovių ir vaisių dėžėmis, išbuvo gatvėje dar ir sausio pradžioje. Tik šalčiams užgriuvus Kauną, lauko prekyba nutrūko.

"Visai logiška, - taip būna kiekvieną žiemą. Po Naujųjų vos vienas kitas leidimą prekiauti išsirūpino, bet, manau, jei bus šilčiau, po Šv. Valentino dienos ar pagaliau nuo kovo 8-osios procesas pajudės iš naujo - atgis ir prekyba nuo laikinų statinių, ir iš kioskų, apskritai, visi prekiautojai daugiau pirkėjų Kaune susilauks", - Eltai trečiadienį sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos Licencijų ir paslaugų skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder