Seimo Pirmininkė: alkoholio draudimas degalinėse problemos neišspręs

Seimo Pirmininkė: alkoholio draudimas degalinėse problemos neišspręs

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė sako, kad draudimas alkoholiu prekiauti degalinėse iš esmės neišspręs alkoholizmo problemų šalyje, nes svaigiuosius gėrimus vartojantys asmenys ras kitų vietų alkoholiui įsigyti.

"Aš visada klausiu, koks yra galutinis (draudimo - ELTA) tikslas. Ar tai išspręs alkoholio problemą? Manau, kad ne. Tie, kurie perka naktį (alkoholį - ELTA) degalinėse, jie atras ir nupirks kitur. Tik klausimas - kokios kokybės", - "Žinių radijui" kalbėjo L. Graužinienė.

Vyriausybė pirmadienį nusprendė nepalaikyti Seimo idėjos alkoholio pardavimus degalinėse apriboti nuo 2019 m., todėl svaigiųjų gėrimų čia gali nelikti jau nuo 2016 m. sausio 1 d.

Pasak Seimo vadovės, dėl alkoholio prekybos degalinėse savo nuomonę turėtų pareikšti specialistai ir verslo atstovai, nes gėrimų pardavimai sudaro nemažą dalį degalinių apyvartos. L. Graužinienė taip pat pastebi, kad alkoholio draudimo ir azartinių lošimų ribojimo klausimai iškyla kiekvienos Seimo kadencijos pradžioje ir pabaigoje.

"Tie patys iniciatoriai ir tie patys kovotojai, bet nuo to Lietuvoje alkoholio vartojimas nesumažėja", - sakė L. Graužinienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder