Siūloma apriboti galimybę nepilnamečiams patekti į lošimo automatų ar bingo salonus

Siūloma apriboti galimybę nepilnamečiams patekti į lošimo automatų ar bingo salonus

Siūloma apriboti galimybes nepilnamečiams asmenims dalyvauti azartiniuose lošimuose - patekti į lošimo automatų ar bingo salonus.

Tokią Azartinių lošimų įstatymo pataisą įregistravo Seimo narės socialdemokratės Birutė Vėsaitė ir Orinta Leiputė.

Pasak jų, projekto rengimą paskatino šiuo metu nenustatyta prievolė patikrinti, ar į lošimų automatų ir bingo salonus įeinantys asmenys yra sulaukę pilnametystės ir ar gali legaliai dalyvauti azartiniuose lošimuose.

"Dėl šios priežasties neapribojamas nepilnamečių asmenų patekimas į šias lošimo patalpas, nėra galimybės užtikrinti, jog nepilnamečiai asmenys nepradės lošti. Apie šią reglamentavimo spragą pasisako ir asmenys, turintys priklausomybę nuo azartinių lošimų, teigiantys, jog patekimas į B kategorijos lošimo automatų salonus yra neapribotas bet kuriam nepilnamečiam asmeniui, ir būtent šiose lošimo įstaigose nepilnamečiai asmenys lošia dažniausiai", - sako B. Vėsaitė ir O. Leiputė.

Jos tikisi, kad, nustačius reikiamus lošimų apribojimus, apsaugant nepilnamečius asmenis, mažės priklausomybę nuo azartinių lošimų turinčių asmenų skaičius.

Šiuo metu Azartinių lošimų įstatyme nustatyta, kad lošimų organizatoriams egzistuoja prievolė patikrinti asmenų, įeinančių į lošimo namus (kazino), tapatybę. Prievolė patikrinti asmenų, įeinančių į lošimų automatų ir bingo salonus, tapatybę bei amžių nenustatyta.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder