Siūloma įteisinti galimybę ginčo atveju skirti nepriklausomą šilumos tiekėją

Siūloma įteisinti galimybę ginčo atveju skirti nepriklausomą šilumos tiekėją

Pasimokius iš situacijos Ukmergėje, Vyriausybėje siūloma nustatyti, kad ginčo atveju būtų paskirtas nepriklausomas garantinis šilumos tiekėjas. Tai įtvirtinančias Šilumos ūkio įstatymo pataisų projektą ketinama trečiadienį teikti Vyriausybės posėdyje.

"Tais atvejais, kai licenzija sustabdoma, panaikinama, o kita - neišduota, vyksta teisminiai ginčai arba yra kitos aplinkybės, dėl kurių vartotojai negali saugiai ir patikimai gauti šilumos energijos, turi būti paskirtas garantinis šilumos tiekėjas. Šiuo straipsniu būtų nustatoma jo parinkimo procedūra ir reikalavimai", - sakė Valstybinės kainų ir energetikos komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo.

Pasak pirmininkės, jeigu toks įstatymas egzistuotų jau dabar Ukmergės "vartotojai nebūtų penkis mėnesius sėdėję be šilumos".

"Jeigu mes būtume turėję įstatymą, tai akivaizdu, kad būtų buvusi galimybė parinkti trečią visai nepriklausomą operatorių, kuris galėtų ginčų laikotarpiu užtikrinti vartotojams šilumos tiekimą ir vartotojai nebūtų penkis mėnesius sėdėję be šilumos", - sakė D. Korsakaitė.

ELTA primena, kad ekstremali situacija Ukmergės savivaldybėje paskelbta rugsėjo 28 dieną. Konfliktas tarp Ukmergės savivaldybės ir Ukmergės šilumos tinklus išsinuomojusios privačios bendrovės "Miesto energija", tiekusios šilumą ir karštą vandenį Ukmergės savivaldybės gyventojams, yra neišspręstas iki šiol.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder